05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.01.2023 20:04 | Son Güncelleme: 09.01.2023 23:35

Otoyol ve köprü ücretlerine bu yıl zam yapılmayacak

Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini açıkladı
Otoyol ve köprü ücretlerine bu yıl zam yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini açıklayarak şu ifadelere yer verdi: Bugün eğer Türkiye Yüzyılı'nı konuşuyorsak, gerisindeki en önemli güç kaynaklarımızdan biri de 200 milyar doları bulan yatırımla ülkemizin ulaştırma altyapısı sorununu çözmüş olmamızdır. Kamu-özel ortaklığı yatırımlarında önümüzdeki yıl dengeyi sağlayacak, 2025'ten itibaren çok daha büyük kazançları ülkemizin hanesine yazacağız. Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun."

EYT açıklaması 

Konuşmasında EYT ile ilgili de konuşan Erdoğan, Geçtiğimiz yılın sonunda EYT düzenlemesini duyurduk. Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM’nin takdirine sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: AA