19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.02.2024 22:35 | Son Güncelleme: 09.02.2024 22:36

Özel'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması: Kabul etmemiz mümkün değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Teğmenler olayı' ile ilgili verilen karara ilişkin "Atatürk'e saygısızlık yapanlarla, buna tepki gösteren teğmenlere aynı cezayı vermenin gerekçesi asla izah edilemez" dedi
Özel'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması: Kabul etmemiz mümkün değil

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü'nde İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda başlayan ve 13 Kasım’da da devam eden “Teğmenler olayı” sosyal medyaya yansıdı. Bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafını takmayı reddettiği, diğer teğmenlerin tepkisi üzerine arbede yaşandığı öne sürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayla illgili başlatılan soruşturmayı tamamladı ve 7 teğmenin ihracına karar verdi.

Kabul etmemiz mümkün değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuyla ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Özel, mesajında "Tuzla Piyade Okulu'nda bazı teğmenlerin Atatürk resmini takmayı reddetmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Atatürk'e saygısızlık yapanlarla, buna tepki gösteren teğmenlere aynı cezayı vermenin gerekçesi asla izah edilemez" dedi.