08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2024 19:45 | Son Güncelleme: 08.07.2024 19:49

Özgür Özel Şam’a gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Yücel Özel’in temmuzda Suriye’nin başkenti Şam’a gideceğini duyurdu
Özgür Özel Şam’a gidiyor

Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Suriye ile yeniden ilişki kurulmaması için hiçbir sebep yok' sözleri hakkında şöyle konuştu:

"'Katil, kasap, diktatör' dediği Esad ile ailece görüştüğü günlere dönmek istiyormuş. En şaşkınlık verici kısmı ise 'Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok' demesi. Sayın Erdoğan bugüne kadar izlediğin dış politika ortada. Suriye’nin iç işlerine öyle karıştın ki, Suriye’nin her iç meselesi Türkiye’nin dış meselesi haline geldi.

Suriye’nin iç meselelerine karışmayı bırak, taraf oldun. Bu işin önü alınamaz hale gelmesinin başkahramanı, mimarı sensin. Ülkede kaç tane kayıtlı göçmen, kaç tane kaçak göçmen var o bile belli değil. TÜİK rakamlarına müdahale ederek enflasyonu düşük göstermeye çalışan AKP iktidarı, düzensiz göçmen rakamlarına da müdahale ederek asıl korkunç tabloyu halktan saklıyor.

Özel'in Temmuz ayında Şam'ı ziyaret planı var

AKP hükümetlerinin açıkları, rakamlara müdahale yöntemiyle kapanmayacak noktada. CHP, Türkiye’nin, Avrupa’nın sığınmacı deposu olmasını reddediyor" dedi. Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in temmuz ayında Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret edeceğini açıkladı"