25 Mart 2025, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2025 19:55 | Son Güncelleme: 22.03.2025 20:23

Özgür Özel'den Serdar Haydanlı ile ilgili yeni iddia: Gözaltına alınırken Ali Erdoğan'ı aradı

CHP lideri Özel, İBB soruşturmasında gözaltına alınan Serdar Haydanlı'nın aynı gün serbest bırakıldığı iddiasını yalanlayan savcılığa yanıt verdi. Özel, söz konusu haberler üzerine bugün emniyete getirildiğini öne sürdüğü Haydanlı'nın ayrıca gözaltına alınırken Ali Erdoğan'ı aradığını iddia etti
Özgür Özel'den Serdar Haydanlı ile ilgili yeni iddia: Gözaltına alınırken Ali Erdoğan'ı aradı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alınan isimlerden 4.5G firması sahibi Serdar Haydanlı'nın aynı gün şubeden serbest bırakıldığı iddiasını yalanlayan savcılığa yanıt verdi. 

"Serdar beyi aradık, nezarethanede bulamadık"

Saraçhane'deki İBB binasında konuşan Özel, Haydanlı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Gözaltı listesinde vardı. Bakın bu polislerin gözaltı listesi. Gözaltına alınanlara elde diye yazılmış, gelmeyenlerin yanına firari yazılmış. Bir kişiye şubeden serbest yazmışlar, o da Serdar Haydanlı. Madem soruldu, söyleyelim. Serdar Haydanlı'nın o gün serbest kaldığını herkes biliyor. Partinin genel başkanı olarak avukat arkadaşlarıma 'gidin bulun, sağlığını moralini, ailesine bir notu var mı sorun' dedim. Biz hepsini bulduk, Serdar beyi bulamadık. Nezarethanede bulamadık. Avukatların görüşme serbestisi var ama kendisini bulamadık."

"Başka bir odada duruyor,  WhatsApp'ına bakıyor"

"Dün onun olmadığına ilişkin bilgi her yerde konuşulup aradığımızdan beri hızla getirin dediler" iddiasında bulunan CHP lideri şöyle devam etti: "Nezarethanede mi duruyor, hayır. Nerede duruyor? Bir başka katta bir odada duruyor. Ne yapıyor? WhatsApp'ına bakıyor. Serdar Bey WhatsApp'ta bugün 14.38'de görünür olmuş. Bu da bende var. Savcı bey, odaya bir girip baksana, 14.38'de kiminle yazışmış? Bu da bende var. Dışarıda olduğunu, bu sabah getirildiğini, telefonunun elinde olduğunu biliyorum. Bunu iddia ediyorum, ispat ediyorum. Hadi bakalım savcı bey, Akın bey, beni utandırsana. Bu beyefendinin ilk üç gün doktor kontrollerini göster."

"İlk olarak Erdoğan'ın koruma müdürünü aradı"

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen isimlere yönelik teknik takibin operasyon günü de devam ettiğini dile getiren Özel şöyle konuştu: "Bende bir şey daha var arkadaşlar. Bu arkadaşların hepsine teknik takip yapılıyor ya, gözaltına alındığında da teknik takip var. İlk telefonu kime açtığı biraz anlamlı oluyor. Bizim gibi normal tipler annesini eşini falan arıyor da kriminal tipler 'alıyorlar beni abi' diyor. Serdar beyin ilk telefonunu Ali Erdoğan'a açtığını söylersem. Sayın Erdoğan'ın koruma müdürü. Bir de bu 4.5G şirketinin Ali Erdoğan'ın kardeşi Ömer Erdoğan'la da hatırı sayılır bir ortaklık ilişkisi içinde olduğunu söylersem. Ne yapacağız Akın bey? Yine baltayı taşa, yine baltayı taşa. Şimdi sen bu dosyayla, gizli tanığın bu ifadesiyle kimlere ne yapacaksın? Nasıl olacak Akın bey? Yine utandırdın sizinkileri. Akın bey, yapamayacağın işlere kalkıştın."