18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2023 20:07 | Son Güncelleme: 28.02.2023 21:14

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya paylaşımındaki iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı
Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ercan hakkında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlattı.

Ercan, soruşturma gerekçesi olan bu paylaşımını kısa sürede sildi


Ercan, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ'da gözaltına alındı. Ercan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Naci Görür: Böyle bir muameleye maruz kalması üzücü

Ercan'ın gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, karara tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Meslektaşım Prof.Dr. Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilimadamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor."

Kahramanmaraş depremleri sonrası açıklamalarıyla dikkat çekti

Ercan, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerinde topladı. Deprem bölgeleriyle ilgili sık sık görüşlerini paylaşan Ercan, son olarak beklenen İstanbul depremiyle ilgili de tartışmalara katılmış ve "24 yıl boşuna geçti. Yönetim, Kuzey Marmara’da her an 7,5 büyüklüğünde deprem olacakmış gibi İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Kocaeli, Balıkesir’i hazırlamalı" sözlerini kaydetmişti.

Ahmet Ercan kimdir?

15 Mart 1948'de Aydın Nazilli'de doğan Özgün Ahmet Ercan 1960'ta başladığı Nazilli Ortaokulu'nu 1963'te bitirdi. 1966'da Nazilli Lisesi'nden mezun oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a geçti. 1970'te İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 1975'ten günümüze İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'nde, 2011'den beri Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyeliği yapıyor. 17 kitabı, 420 bilimsel yayını bulunan Ercan, 1983'te özel bir kuruluş olan Yeraltı Aramacılık Araştırma Kuruluşu'nu kurdu. 2002 milletvekili seçimlerine İstanbul Anadolu Yakası'ndan bağımsız aday olarak girdi. 2010'da Ülkeler Deprem Ağı Türkiye Başkanlığı'na atandı. 2011-2012 TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) başdanışmanlığı yaptı.

Kaynak: AA