11 Ağustos 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 18.07.2025 18:27 | Son Güncelleme: 18.07.2025 20:44
Makaleyi sesli dinle • 0:54

Putin'le görüşen Erdoğan: Süveyda'da yaşanan çatışmalar bölgenin tamamı için tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'le telefonda görüştü. Erdoğan, Süveyda'da yaşanan çatışmaların bölgenin tamamı için tehdit oluşturduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ayrıca, uygun tarihler tespit edildiğinde Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmelerine ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini ifade etti
Putin'le görüşen Erdoğan: Süveyda'da yaşanan çatışmalar bölgenin tamamı için tehdit
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Suriye güvenlik güçlerinin Süveyda'dan çekilmesi sonrası yaşanan çatışmaların bölgenin tamamı için tehdit oluşturduğunu, İsrail'in Suriye'nin egemenliğini ihlal etmemesinin önem arz ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin, Suriye'de istikrar ve güvenliğin sağlanmasını, ülkenin bir an önce ayağa kalkmasını hedeflediğini ifade etti. Rusya ile Ukrayna arasında üçüncü tur müzakerelere başlanmasının mühim olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin taraflar için uygun tarihler tespit edildiğinde görüşmelere İstanbul'da ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: AA