05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 30.07.2025 23:59 | Son Güncelleme: 31.07.2025 00:21

Şanlıurfa'da hastanede bıçaklı saldırı: Başhekim yardımcısı ve güvenlik görevlisi yaralandı

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde, hastanede bıçaklı saldırıya uğrayan başhekim yardımcısı İsmail Aydoğdu ile güvenlik görevlisi İsmail Aydoğdu yaralandı. Saldırgan gözaltına alınırken, tedavi altına alınan Aydoğdu ile Polat'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan Başhekim Yardımcısı doktor İsmail Aydoğdu ve güvenlik görevlisi Harun Polat, hastanede şüpheli İ.H.K'nin bıçaklı saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Yaralanan Aydoğdu ve Polat, tedavi altına alındı. Polis, şüpheli İ.H.K'yi gözaltına aldı. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, emniyete götürüldü.

Valilikten açıklama

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 18.00 sıralarında Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bir şahıs önce özel güvenlik görevlimize, daha sonra ise bir doktorumuza saldırıp kesici aletle yaralayarak olay yerinden uzaklaşmıştır. Yaralanan görevlilerimiz hastanede tedavi altına alınmıştır. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışma sonucunda şüpheli İ.H.K. çok kısa bir süre içinde suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Her 2 personelimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralanan görevlilerimize acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Adli ve idari inceleme başlatıldı

Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı, sürecin titizlikle takip edileceği kaydedildi. Hastanenin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde ise saldırganın hastane koridorunda dolaştığı ve güvenlik görevlisi ile doktora saldırdığı anlar yer alıyor.

Kaynak: AA