20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2024 14:32 | Son Güncelleme: 20.09.2024 14:54

Seçil Erzan: Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır demedim, diyemedim

Seçil Erzan ve 7 sanığın dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı davada Erzan, Fatih Terim’in savcılıkta verdiği ifadeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erzan, “Hocaya ekside olduğunu söylemiştim. Bana iki kez ev ve arsa almam için para yolladı. Hiçbir zaman şubeye adım atmadı” dedi
Seçil Erzan: Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır demedim, diyemedim

Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık davasında, Denizbank'ın Florya ve Büyükdere şubelerinde geçmişte müdürlük yapan Seçil Erzan bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı. Davada, Erzan’ın da aralarında bulunduğu yedi sanık “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından yargılanıyor. 31 Mayıs tarihli bir önceki duruşmada hem müşteki avukatları hem de Erzan’ın avukatı Bülent Aybirdi, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aydoğdu'nun tanık olarak dinlenmesini talep etmiş ancak bu talepler reddedilmişti. Dosyada son olarak Fatih Terim, Bodrum'da müşteki olarak ifade verdi. Duruşmada Terim’in ifadelerine karşı Seçil Erzan’ın yaptığı savunma dikkat çekti. Erzan’ın Terim ile ilgili ifadelerinden sonra Erzan’ın avukatı Fatih Terim'in hazır edilip dinlenmesini talep etti.

“Islak imza ve ses kaydı var”

Seçil Erzan savunmasında Fatih Terim ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle Terim'in hesap hareketlerini talep etmeme rağmen bana gelmedi. Hocanın hesabına yatan tutarlarla çıkan tutarlar eşleşmekte. Bunla ilgili ıslak imza ve ses kaydı hepsi var. Böyle bir durumda böyle bir paranın talep edilmesi mümkün değil.

Erzan, Terim’den fon adı altında para almadığını da ifade ederek, "Terim'den fon adı altında hiçbir zaman para almadım. Sadece aramızdaki dostane ilişkiden kaynaklı bana iki kez para gönderdi yatırım amaçlı, bununla ev al arsa al diye. Bana borç olarak verdiği 700 bin doların karşılığı olarak 2022 Ocak'tan itibaren peyderpey ödemeler yaptım. Bana parayı elden, bahçede verdi" diye konuştu. 

Davanın savcısı bu açıklamadan sonra Erzan’a, “Arsa al sat deyince nasıl bir getirisi olacaktı peki?” sorusunu yöneltti. Erzan ise “Emlakçılar böyle dönem dönem çok para kazanıyor. Ben değerlendiririz, yaparız dedim. Ama yapamadım. Zaten aldığımı hemen o gün faize veriyordum. Hoca bana parayı bankada değerlendirmem için vermedi” dedi.

“Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim”

Erzan duruşmada Terim’e hiçbir zaman hayır diyemediğini ise şöyle anlattı:

Ben Fatih Terim'e hiçbir zaman hayır demedim, diyemedim. 700 bin doların karşılığı olarak ne zaman sorsa hep evet dedim, gönderdim. Rüya'ya (Rüya Sağır Denizbank’ta fon yöneticisi) hocanın talep ettiği ödediğim faizleri söyleyip gönderttim. Hiçbir usulsüz işlem yoktu. Önce hoca kendisi bana mesaj atardı. Ya da muhasebecisi mesaj atardı. Daha sonra biz hocadan teyit alıyorduk. Hoca çok harcama yapıldığını biliyordu, ben hocaya ekside olduğunu söylemiştim. Hesabında ne yazıyorsa onu yazıyordum, sistem dışı bir şey yazmıyordum.

Duruşmada hakim Fatih Terim'in "Hocam bankada bu kadar paranız var değerlendirelim, dediğinde sorgulamadım, şüphelenmedim, güven duyuyordum" ifadesi soruldu. Erzan ise şöyle cevapladı: Hesabına nakit olarak yatan tutarlar hep aynı gün yapacağı ödemelerle alakalıydı.

“Evinde, havalimanında çok işlem yaptık”

Duruşmada mağdur avukatları da Erzan’a soru yöneltti. Avukatlardan Rezan Epözdemir ise Fatih Terim’in “Seçil Erzan'ı benim özel bankacım olarak belirleyen Denizbank üst yönetimidir. Duydum ki Hakan (Hakan Ateş, Denizbank Genel Müdürü) benim kendisini Seçil Erzan ile bir etkinlikte tanıştırdığımı söylemiş. Bu akla hayale gelmemiş bir senaryodur" ifadesi soruldu. Erzan ise şöyle cevapladı:

Her müşteride olduğu gibi ona ziyarette bulunduğumda tanıştık. Hiçbir zaman şubeye adım dahi atmamıştır. Evine, havalimanına gişe dışı işlem yaptığımız çok oldu. Hakan Ateş ile bankanın genel müdürü iken Çorlu'da şube açılışına geldiğinde tanıştım 2000 yılında. Ben başarılı bir şube müdürüydüm ve birçok kez şube müdürü olarak ödül aldım.

Mağdur avukatı Okan Demirkan ise duruşmalarda sık sık gündeme getirilen saklama hesabıyla ilgili şu soruyu Erzan’a sordu: “Saklama hesabına dair 6 Nisan'daki mesaj Rüya Sağır'dan ama dosyaya göre sizin 1 milyon, 2 milyon saklama hesabı şeklinde mesajlarınız var.” Erzan ise, “O benim söylediklerim 700 bin doların karşılığı benden beklediği faizdi” dedi.

"Şube dışı ödeme yüzde 100 gerçek"

Erzan, banka şubesi dışında yapılan ödeme ifadeleriyle ilgili olarak da “Bir kere Denizbank'ın şube dışı ödeme yapması yüzde 100 gerçek olan bir şey. Normal bir uygulamamızdı. Banka, hiç kimse doğruyu söylemedi. Islak imzasız o para gidiyordu. Fatih Terim dışında da gişe dışı ödeme yaptığımız başka futbolcular vardı. Mesela masaja giriyor, bankaya gelmek istemiyorlardı. Biz bir operasyoncu ile parayı gönderiyorduk. Gişe dışı bir risktir. Denizbank'ın gişe dışı uygulaması olduğunu bütün üst kurul biliyordur. Hakan Ateş bana biliyorum diye bir cümle kırmadı ama biliyordur tabii ki, bilmek zorunda” açıklamasında bulundu.

"Banka sorumludur"

Mağdur avukatı Şekip Mosturoğlu da Erzan’a, “Size para tedarik edenler sizi şube müdürü olduğunuz için mi tercih ediyorlardı? Siz şube müdürü olmasaydınız dolandırdığınız kişileri bulabilir miydiniz?” sorusunu yöneltti. Erzan da bu soruya, "Çoğu kişi banka müdürü olmamdan ziyade kanı canı olduğum için verdi. Onun dışında gerçekten mağduriyet yaşayan, parasını alamayanlar, bana parayı şube müdürü olduğum için verdi. Banka sorumludur. İbrahim Çağlar bana şube müdürü olmasam para vermezdi, Çağlar'ın parasının menfaatini ben sağlamadım. Emre Belözoğlu'nu ben bulmadım. O beni buldu. Ben değil Volkan Bahçekapılı ikna etti ama Belözoğlu bana parayı ben şube müdürü olduğum için verdi” cevabı verdi.

"Zarar edince Terim bana çok kızdı"

Erzan ifadesinde kullandığı dikkat çekici diğer ifadeler ise şöyle oldu:

  • Bu dosyadakilerin çoğuyla dostane ilişkim vardı zaten. Benden 20 milyon bekleyenler var bu dosyada. Hocanın benden özellikle şu kadar para gibi bir beklentisi yoktu. Ama benden para istediğinde hiç hayır diyemiyordum.
  • Saklama hesabı olduğu iddia edilen hesaplara Rüya Sağır'ın bakma yetkisi yok. Bu hesaplar banka bünyesinde. Fon şirketleri bünyesinde olsa da banka muhasebesinde bakılıyor.
  • Fatih Terim, Mehmet Aydoğdu ya da Hakan Ateş fonu diye bir şey ben türetmedim. Hakan Ateş ile Fatih Terim zaten birbirlerinin ev ziyaretine giden insanlar. Ben hiçbir zaman bahsetmedim. Zaten olsa birbirlerine söylerlerdi.
  • Fatih Terim'i hiç ikna çabam olmadı. Tamamen eurobond hesabından zarar ettiği için kızmıştı, bana da parayı o gün ondan değerlendir diye verdi.
  • Fatih Terim'le abi kardeş gibiydik.