29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 12.12.2022 10:03 | Son Güncelleme: 12.12.2022 10:13

Sele teslim olan Antalya'da son durum

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde akşam etkisini artıran yağmur, gece sel felaketine dönüştü. Taşan derelerden akan sel suları ile otomobiller sürüklenirken, her iki ilçede çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Günün ilk ışıklarıyla bilanço ortaya çıkmaya başladı
Kaynak: AA
Sele teslim olan Antalya'da son durum - Resim: 1


Antalya'nın Kumluca ilçesinde akşam saatlerinden itibaren devam eden sağanak ve fırtına, gece yarısından sonra etkisini artırdı. Salur, Sarıcasu ve Ortaköy mahallelerinde etkili olan sağanak sonrası ilçe merkezinden geçen Gavur çayı taştı. Sokak ve caddeler göle döndü, park halindeki otomobiller, sel sularına kapılarak sürüklendi. Örtü altı üretim merkezi olan Kumluca'da yüzlerce sera sular altında kaldı.

Sele teslim olan Antalya'da son durum - Resim: 2

Çok sayıda binanın birinci katı ve müstakil evler sular altında kaldı. Cep telefonlarından ‘evlerinizden çıkmayın’ dışarı çıkmayın uyarıları yapıldı.

Sele teslim olan Antalya'da son durum - Resim: 3

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Başkan Köleoğlu, ilçede 50 yıldır böyle bir felaket yaşanmadığını belirtirken, sel sularının köprüleri yıktığını, bu nedenle iş makinelerinin de çalışamadığını söyledi.

Sele teslim olan Antalya'da son durum - Resim: 4

Ekipler, mahsur kalanlara yardımcı olmak için büyük çaba sarf ederken, şu ana kadın herhangi bir can kaybı ya da yaralanma ihbarının gelmedi.