23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.04.2023 09:39 | Son Güncelleme: 17.04.2023 10:08

Sıcaklıklar artıyor: Bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre bu hafta Türkiye genelinden sıcaklıklar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Sıcaklıklar artıyor: Bu hafta hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), beş günlük hava tahminini paylaştı. Buna göre bu hafta hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak sıcaklıklara rağmen birçok bölgede sağanak yağış bekleniyor. 

Marmara, Ege (Muğla dışında), Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Kayseri, Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

İstanbul için 5 günlük hava tahmini

Bölgelere göre hava durumu

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Muğla dışında) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.