03 Nisan 2025, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2025 20:50 | Son Güncelleme: 28.03.2025 04:52

Şişli'den Maçka Parkı'na yürümek isteyen öğrencilere polis engeli

İBB soruşturmalarını protesto için Şişli'den Maçka Parkı'na yürümek isteyen üniversite öğrencileri polis engeliyle karşılaştı. Dağılmaları ve maskeli olanların yüzlerini açmaları yönünde uyarı yapılan öğrencilerden çoğu gözaltına alındı
Şişli'den Maçka Parkı'na yürümek isteyen öğrencilere polis engeli
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmaları protesto etmek için Şişli'de toplanan üniversite öğrencilerinin Maçka Parkı'na yürümesine polis ekiplerince izin verilmedi. Akşam saatlerinde Şişli'deki bir AVM önünde toplanan protestoculara dağılmaları yönünde uyarı yapıldı, yüzleri kapalı olanlardan yüzlerini açmaları istendi. 

Gruba müdahale eden polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. 

İstanbul Barosu: Avukatlar emniyete alınmıyor

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada, gözaltına alınan üç avukat ve onlarca öğrenci için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatların içeri alınmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bu çok açık bir şekilde suçtur. İçeri alınana kadar buradan ayrılmıyoruz. Savunmanın görevini yerine getirmesine engel olunmasını kabul etmiyoruz" denildi.