08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.06.2024 08:53 | Son Güncelleme: 26.06.2024 08:58

Siyasette normalleşme döneminde ilk yüz yüze görüşme: Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün saat 16.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. İki liderin toplantısı siyasette normalleşme dönemindeki ilk yüz yüze görüşme olacak
Siyasette normalleşme döneminde ilk yüz yüze görüşme: Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 16.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geleceğini duyurdu. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşeceğini belirtti.

Görüşme neden önemli?

AK Parti ile CHP arasında 8 yıl sonra mayıs ayında başlayan ve siyasette normalleşme ya da siyasette yumuşama olarak adlandırılan görüşmeler yeni bir polemiğin fitili ateşlendi. İki partinin yanı sıra başta MHP, İYİ Parti ve DEM Parti olmak üzerine süreçle ilgili farklı değerlendirmeler üst üste geldi. Ancak Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP ittifakı MHP'nin dileğidir" çıkışı ve devamındaki sözleri Cumhur İttifakı ile ilgili tartışmaları beraberinde getirdi. Bu süreçte temaslar sırasında CHP Lideri için Özgür Bey ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra CHP'nin başındaki arkadaş demesi dikkat çekti. Erdoğan ile Bahçeli arasındaki zirve her iki liderin de özellikle Cumhur İttifakı vurgusu yaptığı bir dönemde gerçekleşiyor. İki lider aynı zamanda siyasette normalleşme sürecine girilmiş bir dönemde ilk kez yüz yüze görüşecek.