19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2024 10:25 | Son Güncelleme: 15.07.2024 15:44

Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

Türk siyasetinin önemli isimleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde milli irade ve birlik mesajı verdi. İşte liderlerin sosyal medyada paylaştığı 15 Temmuz mesajlarından öne çıkanlar
Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milletimizin demokrasiye ve ulusal egemenliğe sahip çıkışını bir kez daha saygıyla yâd ediyoruz. O gece halkımız, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla, işgale niyetlenen darbecilere geçit vermedi. Gücünü haklılığından ve samimiyetinden alanlar, silahların karşısında mutlaka galip gelirler. O süreçte yaşanan da budur. 15 Temmuz’daki direniş ve toplumsal birlik ruhunu daima canlı tutacağız. Demokrasimizi geliştirmek ve güçlendirmek için daha çok çalışacağız. Her türlü vesayete karşı durarak, hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi daim etsin.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle vatanımızın birliği ve demokrasimizin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilik payesi ile şereflenen kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi dâim kılsın, tarihin tozlu sayfalarında kalan vesayetçi zihniyete ve hainliklere fırsat vermesin.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyor; vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Mazisi kahramanlıklarla dolu aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Bir hilâl uğruna canlarını feda etmekten çekinmeden hain FETÖ’nün darbe teşebbüsünü göğsünde durduran kahramanlarımızı da; o karanlık gecenin nasıl aydınlığa döndüğünü de unutmadık, unutmayacağız. #15Temmuz’un ruhunu bu topraklarda her daim diri tutacak, Cumhurbaşkanımız'ın tarihi liderliğindeki "Milletin Zaferi"ni nesilden nesile aktaracağız. Demokrasimize ve milli birliğimize kasteden hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: ❝Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.❞ 15 Temmuz gecesi adeta ölümü öldüren, hain darbe ve işgal girişimine karşı iradesini çiğnetmeyen, Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde aziz vatanımızın bütünlüğünü canı pahasına koruyan milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize minnetle…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Devletimizin en hassas organlarına bir istihbarat örgütü gibi sızan FETÖ, emniyet ve yargı içindeki unsurlarıyla hazırladığı 7 Şubat ve 17/25 Aralık komplolarının başarısızlığı neticesinde deşifre olmuştu. Bu terör örgütünün, 15 Temmuz’da ordu içindeki uzantılarını kullanarak darbe yoluyla devleti ele geçirme teşebbüsü ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimiz tarafından akamete uğratılmıştır. 15 Temmuz destanı akabinde FETÖ’ye karşı yürütülen topyekûn mücadele, Türk milletinin iradesini gasbetmeye yeltenenlerin cezasız kalmayacağını bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde çökertilen bu örgütün yurt dışındaki üyelerini yargı önüne çıkarmak için her türlü adımı kararlılıkla atmaya devam ediyoruz. Aziz milletimiz, bağımsızlığına kasteden gerek asli gerek vekil güçlere asla geçit vermeyecektir. Bu uğurda canlarını veren #15Temmuz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 15 Temmuz; devlet ve milletin ihanetin karşısında omuz omuza durup yedi düvele meydan okuduğu tarihî bir zaferdir. O gece, ateş çemberini göğsünde söndüren, gül bahçesine girercesine şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Tarih: 15 Temmuz 2016… Yer: Gaziantep O uzun gecede Gaziantep Valisi olarak görev yapıyordum. O Gaziantep ki; Milli Mücadele ruhunun öncüsü, istiklal ve istikbalimizin sönmeyen meşalesi olmuş bir şehirdir.   Zillet altında yaşamaktansa seve seve ölüme koşanların; Fransız işgalinde, “Haydi Antepliler namus günüdür!’’ diyen Karayılan’ın, “Düşman cesedimi çiğnemeden geçemez, Antepe’e giremez!” diyen Şahinbey’in, iffet ve namus uğruna şehadete eren Şehitkamil’in yurdudur…   Hamd olsun cesaretini, ferasetini ve gücünü ay yıldızlı bayrağımızdan, vatan aşkından, “İman dolu göğsü gibi serhaddinden’’ alan milletimiz ülkemizin dört bir yanında o hainlere gereken cevabı verdi!   O gün bir kez daha gördük ki bu milletin bağrından; daha nice Karayılanlar, Şahinbeyler, Şehitkamiller, Kara Fatmalar, Yörük Ali Efeler, Çetmili Kara Ali Çavuşlar çıkar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir kez daha vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: 15 Temmuz darbe girişiminin 8'inci yılında şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Benzer bir zafiyet ve ihanetin tekrar etmemesi için ülkemizi o günlere getiren süreçten alıması gereken dersler olduğu unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiye ve halk egemenliğine olan bağlılık ve inancımızı bir kez daha gururla ifade ediyorum.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Hiç şüphesiz ki; egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir güç yoktur. Her nereden gelirse gelsin, millî iradeyi akamete uğratacak ve onun egemenliğini gasp ederek kendi uhdesinde toplayacak hiçbir yönetim biçimi asla ve kata kabul edilemez. Bu vesileyle; fetö başta olmak üzere Türk devletinin varlığı, Türk Milleti'nin birliği ve cumhuriyet rejimini hedef alan her türlü terör örgütünü lanetliyorum. Devlet içinde çeteleşme gibi devlet içinde devletleşme gayretlerine de tavizsiz şekilde karşı duracağımızı hatırlatıyorum. İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yegâne istikametinin demokrasi olduğuna olan inancımızla; Millete ait iradenin tecelli etmesini engelleyecek hiçbir gücü tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kez daha hatırlatıyor, demokrasimizin bir daha böyle acı sınavlarla sınanmamasını diliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Milletimiz, o gece devleti ayakta tuttu. Darbeciler, milletimizin bedeniyle ördüğü o kutlu duvarı aşamadılar. 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın, 27 Nisan’ın ve #15Temmuz’un mağdurlarını asla unutmayacağız. Demokrasi için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: 15 Temmuz 2016 tarihinde, küresel emperyalizmin uşaklarından biri olan FETÖ terör örgütü, TSK içindeki işbirlikçileriyle birlikte demokrasimize ve milletimize karşı hain bir darbe girişiminde bulunmuştu. Bu alçak girişim, milletimizin sarsılmaz iradesine çarparak yerle bir olmuş, milletimizin darbeye karşı kahramanca direnişi büyük bir kahramanlık destanına dönüşmüştür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dirayetli öncülüğünde başlatılan bu şanlı mücadelede vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Bu mücadele devletimize sirayet etmiş son kripto FETÖ elemanı etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülmelidir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü kutlu olsun!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Yaşadığımız coğrafyada, hür ve bağımsız olmamızın yegâne yolunun güçlü olmamız, bunun da ancak milletimizin ortak değerleri etrafında birlik olmamız olduğunu hatırlatıyor, bu sene “Milletin Zaferi” temasıyla idrak edeceğimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün, milletimizin birliğine ve demokrasimize katkı yapması dileğimle, şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyor, aziz Müslüman Türk Milleti’ni saygıyla selamlıyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: 15 Temmuz öncesinde FETÖ ile işbirliği yapılmış, 15 Temmuz’da Atatürkçü subaylar FETÖ’yü yenmiş, 15 Temmuz sonrasında Atatürkçü subaylar tasfiye edilerek ordu ve jandarma diğer cemaat ve tarikatlara teslim edilmiştir. Meselenin özeti budur. Bütün bunlara rağmen Atatürk ülküsü Türk Ordusunun çelik çekirdeği olarak yaşamaya devam ediyor ve edecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: 15 Temmuz 2016’da korkusuzca vatanımızı koruyan aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir. Aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.