29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 08.03.2023 15:00 | Son Güncelleme: 08.03.2023 16:48

Siyasilerden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve temelinde kadınların hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması bulunan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pek çok kişi sosyal medyadan mesaj ve temmennilerini paylaşıyor. İşte siyasi parti liderleri ve siyasetçilerin mesajlarından öne çıkanlar
Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanısa da bugün parlamentoda görev yapan kadın milletvekillerinin oranı sadece yüzde 17,3. Yine de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde siyasetin önde gelen isimleri kadınları unutmadı: 

Mustafa Şentop: Sevgi ve şefkati yüreklerden hayatlara taşıyan, tüm insanlık için merhamet duygularını yeryüzünde iyilik hareketine dönüştüren, en zor zamanlarda yüksek kalbî hassasiyet ve cesaretle en önde yürüyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.


Fuat Oktay: Sevgi ve fedakarlıklarıyla hayatın her alanına dokunan, başta şehit annelerimiz ve deprem bölgesinde fedakarca görev yapan kadınlarımız olmak üzere, varlıklarıyla insanlığa umut olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kadınların, örgütlü bir hak mücadelesi verdikleri düzende önünde hiç kimsenin duramayacağına inancım sonsuzdur. Fırsat eşitliğinin sağlandığı, kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.

Meral Akşener: Mutlu, güçlü ve zengin bir Türkiye kadınlarla mümkün. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğim. Söz veriyorum.

Pervin Buldan: Rant siyasetinizin ürünü olan binalarınız kadar çürük erkek egemen zihniyetiniz kadınlara yenilecek. Buradayız, öfkeliyiz, mücadelemize devam edeceğiz!

Ali Babacan: Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnanıyorum ki ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak.

Gültekin Uysal: Kadınların sokakta arkalarına bakmadan yürüyebildiği, erkeklerin eline bakmadan yaşayabildiği, "kota"lara bakılmaksızın temsil kabiliyetine erişebildiği, "iyi hâl"e bakılmadan kararların verildiği, ellerin kalkmadan durdurulabildiği bir Türkiye hayal ediyoruz.

Temel Karamollaoğlu: Şiddetin olmadığı ve emeğin karşılığının eksiksiz alındığı bir dünya temennisiyle; akıl, vicdan, şefkat ve sevgileri ile bulundukları her yeri güzelleştiren, daha yaşanabilir kılan merhametin ve fedakarlığın timsali tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Muharrem İnce: Başta şehit yakını ve şiddet mağduru kadınlarımız olmak üzere; tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bu düzeni kadınlarla birlikte değiştireceğimize dair olan inancım tam.

Ümit Özdağ: "Dünyadaki her şey kadının eseridir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız vazife ile ülkemizi kadınlar için huzurlu, eşit ve özgür kılmak için gece gündüz çalışacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun...


Mansur Yavaş: Asla yıkılmayan değerlerimizin ışığında, kadın erkek yan yana umutlu bir geleceğe doğru yürüyoruz. Buruğuz ama asla umutsuz değiliz. Umuda birlikte yürüyeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Ekrem İmamoğlu: İBB’nin kadınları depremzede kadınların yanında.