19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2024 15:45 | Son Güncelleme: 08.09.2024 18:37

Siyasilerden Narin Güran tepkileri

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından siyasi isimlerden peş peşe açıklamalar geldi
Siyasilerden Narin Güran tepkileri

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber geldi. Narin'in cansız bedeni köye 1,5 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulundu. Olayın ardından siyasi isimler peş peşe açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Narin kızımızdan gelen acı haber hepimizin yüreğini yaktı. Rabb'im rahmetiyle kuşatsın. Başımız sağ olsun. Katilleri en kısa zamanda adalet önünde hesaplarını verecekler, hepimiz adaletin tecellisinin takipçisi olacağız.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldığı haberi bizleri derinden sarstı. Allah güzel kızımıza rahmet etsin. Narin kızımızın ölümüne sebep olanlar adalet önünde mutlaka hesap verecektir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Diyarbakır ilimizin Bağlar ilçesinde kaybolan evladımız Narin’in, arama çalışmaları sonucunda maalesef cansız bedenine ulaşıldığını teessürle öğrendim. Yüce Allah'tan Narin evladımıza rahmet, ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Bu elim hadiseden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel: Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Narin, güzel yavrum; Seni yaşatamadık, seni koruyamadık, seni kurban verdik. Hepimizi affet… Küçük yaşında çok büyük bir kötülüğe muhatap oldun. Bunu asla hak etmedin. Bu dünyadan ukdeyle göçtün, bu yaşamdan alacağın var. Seni geri getiremeyeceğiz ama başka çocukların kaderinin senin gibi olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. O zaman 85 milyona dert olan azabı biraz hafifletecek, ruhunu biraz olsun serinleteceğiz. Mekanın belli ki cennettir. Allah rahmet eylesin.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın cansız bedenine 19 gün sonra ulaşıldı. İnsan hayatı bu kadar sahipsiz ve korumasız olmamalı. Bu kötü günü ailesine ve bizlere yaşatan “mahlûk” en kısa zamanda tespit edilmeli, gün yüzü görmeyecek cezaya çarptırılmalıdır. Çok üzgünüz. Narin kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan #Narin kızımızın maalesef cansız bedenine ulaşılmış. Masum yavrumuzun canına kıyıp onu bir çuvalın içine koyarak dereye bırakan, cani katil ibreti alem için aynı şekilde idam edilmelidir. Bunun için bu ve benzer suçlar için #idam cezası mutlaka geri getirilmelidir. Narin kızımıza Yüce Allah’tan rahmet sevenlerine ve milletimize başsağlığı-sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 8 yaşındaki yavrumuz Narin Güran’ın acı kaybını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bir çocuğun hayatının baharında aramızdan ayrılması, hepimizin yüreğinde derin yaralar açmıştır. Bu vahşetin tüm sorumluluları tespit edilene kadar Narin kızımızın hakkının takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Narin evladımıza Allah'tan rahmet, tüm milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin Meclis’te bulunan tüm siyasi partilerin ortak sorumluluğuyla bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Cenab-ı Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Başımız sağolsun..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Küçük Narin’in kaybı yüreğimizi dağladı. Bir çocuğun umut dolu yarınları olması gereken yerde, böyle acı bir haberle sarsılmak tarif edilemez bir üzüntü. Narin’e Allah’tan rahmet ve sevenlerine güç diliyorum. Çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir geleceğe yürüdüğü günler için hep birlikte mücadele edeceğiz.