05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.09.2023 08:40 | Son Güncelleme: 25.09.2023 15:19

Soğuk hava geliyor

Türkiye, sıcaklık rekorlarıyla geçirdiği yaz döneminin ardından mevsim normallerine dönüyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre sıcaklıklar, hafta ortasından sonra düşecek. Türkiye yağışlı havanın etkisine girecek
Soğuk hava geliyor

Kavurucu yaz sıcaklarının ardından eylül ayı da oldukça sıcak geçiyor. Türkiye genelinde sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre gelecek hafta ortasına kadar tüm yurtta hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üstünde üzerinde seyredecek. Ancak sonrasında soğuk hava dalgası yurdu giriş yapacak.

Perşembe günü yurdun batı bölgelerinden (İstanbul, İzmir) başlamak üzere sıcaklık düşmeye başlayacak. Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre soğuk havaya yer yer şiddetli yağış da eşlik edecek.

Bugün hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre yurdun, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis ve Van çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

3 büyükşehirde hava durumu

İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde olacak. Ankara ve İstanbul’da sıcaklık perşembe gününe kadar 29-30 derece civarında seyredecek. İzmir'de ise 31-32 derece olacak.