21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2023 10:56 | Son Güncelleme: 29.10.2023 12:45

Spor camiasından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Futbolun 4 büyükleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye Spor Federasyonları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yayımladıkları sosyal medya paylaşımlarıyla kutladılar. İşte kulüpler ve federasyonlar tarafından paylaşılan o mesajlar
Spor camiasından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Türkiye Voleybol Federasyonu: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen büyük mücadelelerin ardından kazanılan milli mücadelemizin, Cumhuriyet ile taçlandırılışının 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz! Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, aziz Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği büyük gayret ve fedakarlığıyla elde ettiğimiz; bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün ve aydınlığın sembolü olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmasının gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Atatürk'ün, 'Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir 'diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe güvenle bakıyor, atalarımızın bizlere bıraktığı kutsal emanetin bütün değerleriyle sonsuza dek var olmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunun bilinciyle, her alanda yeni zaferlere ulaşmak için emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonunun mesajında da "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen büyük mücadelelerin ardından kazanılan milli mücadelemizin, Cumhuriyet ile taçlandırılışının 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Atletizm Federasyonu: Türkiye Atletizm Federasyonu olarak milletçe coşkusunu yaşadığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Tüm yurtta Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı yaşanıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bu büyük bayramı coşkuyla kutluyor, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye olarak geçmişimize minnettarız, bugünümüze güveniyoruz ve yarınımıza umutla bakıyoruz. Bu büyük mirası gelecek kuşaklara daha da güçlü bir şekilde aktaracağız.

Türkiye Basketbol Federasyonu: Cumhuriyetimizin 100. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Futbolun 4 büyükleri

Beşiktaş: En büyük savaşı başlattığın cehalete ve gericiliğe karşı, Cumhuriyet’in ilk yüz yılında olduğu gibi bugün de; aydınlıktan taraf olacak, fikrimizi, vicdanımızı ve irfanımızı hep hür tutacağız. Kurduğun şanlı Cumhuriyet’in çocukları, senin açtığın yolda Cumhuriyet’in aydınlığıyla yaşayacak. Aydınlıkların en büyüğü Yüzünde Saklı. Yenilmez denilen ordulara karşı imkansızlıklarla savaşırken de, yurdun dört bir yanında tepende ölüm fermanıyla bir bağımsızlık mücadelesi verirken de bir an olsun cesaretini kaybetmedin. Kurduğun şanlı Cumhuriyet ve onun evlatları, 100. yılında cesaretin ilhamını yine senden alıyor. Cesaretlerin en büyüğü Yüzünde Saklı. Kuracak olduğun Cumhuriyet’in temellerini, savaşların en kanlı zamanlarında, yokluğun en çetin günlerinde, teslimiyetin ve pes etmişliğin en derinden yaşandığı günlerde; fikirlerinle attın. Kurduğun şanlı Cumhuriyet gibi, ölümsüz fikirlerinin de yılmaz bekçisi olacağız. Fikirlerin en büyüğü Yüzünde Saklı. Biz her zaman Cumhuriyet çocuklarıyız, Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Şerefimizle oynar hakkımızla kazanırız. Halkın takımıyız, bu ülkeye ve değerlerine tutkuyla bağlıyız. Cumhuriyet ile 100 yıldır hep yan yanayız, ilelebet beraber olmaya devam edeceğiz. Nice yıllara şanlı Cumhuriyet.

Fenerbahçe: Yüz yıl önce topraklarında doğduğu topluma umut aşılamış, evrensel uygarlığı ve çağdaşlaşmayı ulusumuza armağan etmiş Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. 100 yıl önce bugün, bağımsızlık ateşiyle yanan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlerin, O’nun 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözlerini benimsemiş olup mücadele edenlerin, ‘Cumhuriyet, küllerinden yeniden doğmuş bir ulusun sembolü’ diyenlerin bıraktığı bu miras onurlu ve gururlu 100 yılı geride bırakıyor. Sadece bir tarihi anı olmaktan öte bir milat olan 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimize sonsuz bağlıyız! Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kıymetli ülkenin geleceği inşa etme sorumluluğunu armasında, formasında, omuzlarında gururla taşıyan; bu sorumluluğun bilinciyle, daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. 100 yıl önceki o tarihi günün coşkusunu, heyecanını ve gururunu bugün kutlarken, bir sonraki yüz yılı da aynı coşku, aynı azim ve aynı kararlılıkla karşılamaya hazırız. Atamızın aklımıza kazılı 'Bu ülkeye ve ulusa hizmet görevi bitmeyecektir' sözüyle ülkemiz ve ulusumuz için çalışmaya devam edeceğiz!

Galatasaray: Cumhuriyetimizin ikinci yüz yaş kutlamasında bugün burada olan bizler olmayacağız. Yerimizi “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözlerini anlamış yeni nesiller almış olacak. Onlar bağıracak “Çıktık açık alınla!” diye. Stadyumumuzdaki koreografiyi o evlatlar düzenleyecek, sabaha kadar çalışıp didinen onlar olacak ama hiç yorgun hissetmeyecekler. Kim bilir ne teknolojiler sergileyecekler… Dünyaya meydan okuyacaklar bilimle. Emek verecekler ülkün için. Ter dökecekler sporcunun zeki, çevik ve ahlaklıları olarak. Hatta belki bir ya da birkaç tane Avrupa Kupası kazanacaklar o gün. Sana armağan edecekler gururla. Yapacaklar Atam, biz bugün bu tertemiz tohumları ekiyoruz ellerimizle. Yapacak ve kıvançlandıracaklar Türkiye Cumhuriyeti’ni tarih yazıldığı müddetçe. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ebediyen kutlu olsun.

Trabzonspor: Bugün koca bir asrı geride bırakırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası hala canlıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!