29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2023 18:04 | Son Güncelleme: 20.09.2023 19:12

Tarkan'dan Atatürk'e saygısızlığa tepki, Disney Plus özeleştirisi

Pop star Tarkan, Atatürk’e yapılan saygısızlığa tepki gösterdi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Atatürk'e yapılan saygısızlık karşısında derin üzüntü duyduğunu ifade eden ünlü müzisyen, ayrıca Disney Plus'ın Atatürk filmini yayınlamamasıyla ilgili olarak da özeleştiride bulundu
Tarkan'dan Atatürk'e saygısızlığa tepki, Disney Plus özeleştirisi

İstanbul'da yaşayan bir gencin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik sosyal medyada yayınlanan uygunsuz hareketleri tepki çekmişti. İstanbul Valiliği, kimliği tespit edilen 17 yaşındaki A.E.S.'nin gözaltına alındığını duyurmuştu. Şüpheli A.E.S. Emniyet'teki işlemlerinin ardından getirildiği Anadolu Adliyesi'nde "halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından tutuklandı.

"İtibarsızlaştırma çalışmalarının vahim sonucu"

Pop star Tarkan sosyal medyada yoğun tepki çeken olaya sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Tarkan, "Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi" ifadelerini kullandı.

Tarkan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar. İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum."

Tarkan'dan Disney Plus özeleştirisi

Tarkan ayrıca Disney Plus'ın geçen aylarda Atatürk dizisini yayınlamama kararıyla ilgili de sesizliğini bozdu. Ünlü müzisyen, "Ve evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney Plus'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı yanlış ve hatalı bulduğumu belirtmem gerekirdi" dedi. 

Kararın arkasındaki nedenlerin kabul edilemeyeceğini belirten Tarkan, "Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır" ifadelerini kullandı.