29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.12.2023 20:21 | Son Güncelleme: 27.12.2023 21:06

TİP'ten Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), AYM'nin cezaevindeki Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararının ardından Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay'ın tahliyesine karar verilene dek eylemi sürdüreceklerini ifade etti
TİP'ten Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), cezaevindeki milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davası hükümlüsü Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yapılan ikinci başvuruda 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma', 'kişi hürriyeti ve güvenliği' ile 'bireysel başvuruda bulunma' haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti. AYM'nin kısa kararı, tespit edilen hak ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik işlemler için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AYM'nin kararını halen uygulamayan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç işlemekte ısrar ettiğini savundu. Baş, "13. ACM görevini yapana kadar İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde oturuyoruz. Mesele parti meselesi değil, hukuk ve adalet meselesi. Bu hukuksuzluğa itiraz eden tüm siyasi partileri ve yurttaşlarımızı nöbetimize katılmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.