05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 30.06.2023 04:30

“Tokat’ta da hayat pahalı ama ecdat para peşinde koşmamıştı”

Esnafın kazancı son bir-iki yılda neredeyse yarı yarıya düşse de Tokatlılar 28 Mayıs’ta yüzde 66 oy verdikleri Erdoğan’dan memnun. Şehir pahalı ama iktidarın manevi kıymeti daha yüksek
Kuaför Emre Yılar önceden haftada bir gelenlerin ekonomik şartlar nedeniyle artık ayda bir gelmeye başladığını söylüyor. Yine de oyunu Erdoğan’a vermiş: “Muhafazakarlar  olarak aşağılanmaktan kurtulduk.”
Kuaför Emre Yılar önceden haftada bir gelenlerin ekonomik şartlar nedeniyle artık ayda bir gelmeye başladığını söylüyor. Yine de oyunu Erdoğan’a vermiş: “Muhafazakarlar olarak aşağılanmaktan kurtulduk.”

Tencere o kadar da boş değilmiş” tezini araştırdığımız illerden biri de Tokat… Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan iki turda da yüzde 60’tan fazla oy aldı. İkinci turda oranını yükselttiği illerden biri burası. Öyle ki Sulusaray ilçesinde Erdoğan’ın oy oranı yüzde 86.63 oldu. Şehrin nabzını tutabilmek için, tüm ülkede en önemli kriterlerden biri olan emlak sektörüne bakıyoruz önce... Ne de olsa, TÜİK verilerine göre 2022 yılında Türkiye genelinde aylık gelirin yüzde 26’sı kira için harcandı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise kira gideri asgari ücretin üzerine çıktı.