17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.03.2021 11:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

TÜİK'e yeni başkan atandı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na (TÜİK) Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in asaleten atanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
TÜİK'e yeni başkan atandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na (TÜİK) Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'i atadı. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Dinçer'in atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. TÜİK'in önceki başkanı Cahit Şirin 15 Şubat'ta görevden alınmış ve yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru vekaleten getirilmişti. Sait Erdal Dinçer'in atamasıyla kuruma asaleten görevlendirme gerçekleşti.

Sait Erdal Dinçer hakkında

Dinçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği'nden 1990 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede İşletme Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. 1992-1995 arasında Marmara Üniversitesi ekonometri alanında yüksek lisans yaptıktan sonra doktorasını aynı bölümde tamamladı. Akademik kariyerine 2005’ten bu yana Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi, Ekonometri bölümünde yürütüyor. Dinçer’in veri analizi, veri yönetimi ve veri madenciliği üzerine çalışmaları bulunuyor. Dinçer'in, 26 ulusal ve uluslararası bilimsel dergide yayınlanmış makalesi, 12 ulusal ve uluslararası yayınevi tarafından basılmış kitabı ve 7 uluslararası sempozyumda sunulmuş bildirisi bulunuyor.