29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.01.2024 19:17 | Son Güncelleme: 01.01.2024 19:24

Tunceli'deki deprem sonrası Naci Görür'den kritik uyarı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Görür, "Bir süredir Tunceli ve Pülümür’e dikkat çekiyorum. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı
Tunceli'deki deprem sonrası Naci Görür'den kritik uyarı

Tunceli'de saat 16.28'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Tunceli'nin Pülümür ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı 8,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Pülümür Kaymakamlığından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı açıklandı.

Korkutan deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli, gereken önlemler alınmalıdır"