29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.11.2023 20:38 | Son Güncelleme: 09.11.2023 23:37

Türkiye Barolar Birliği'nden Yargıtay'a başvuru: 3. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri görevden uzaklaştırılsın

Türkiye Barolar Birliği, Yargıtay 3. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlatılması adına Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığına dilekçe verdi
Türkiye Barolar Birliği'nden Yargıtay'a başvuru: 3. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri görevden uzaklaştırılsın

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri hakkında inceleme başlatılması ve görevden uzaklaştırılmaları için başvuru yaptı.

TBB Başkanı Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Akif Ekinci’yi ziyaret etti.

Görüşmenin ardından konuşan Sağkan, "Gerek Yargıtay gerek HSK başkanımız, içerisinde bulunan kaostan bir an önce çıkılması gerektiğini önemle ifade etti. Durumdan rahatsızlıklarını ifade ettiler. Bireysel başvurunun yurttaşlarımız için çok önemli bir kazanım olduğunu da ifade ettiler" dedi.

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesince (AYM) verilen hak ihlali kararına ilişkin yeniden yargılanması ve tahliyesi kararına uyulmamasını kararlaştırdı. Daire, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlere başlanması için kararın örneğinin TBMM'ye gönderilmesine ve ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.