15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2023 13:50 | Son Güncelleme: 10.11.2023 14:08

Türkiye'den 7 restorana Michelin Yıldızı

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi'nin 2024 yılı seçkisine İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum da dahil oldu. Bu yıl toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aırken yedi restoran bir Michelin Yıldızı'na layık görüldü
Türkiye'den 7 restorana Michelin Yıldızı

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi'nin 2024 yılı seçkisine İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Bodrum da dahil oldu. Geçen yıl ilk defa Türkiye’den İstanbul’da yer alan 53 restoran Michelin Rehberi’ne eklenmişti.

7 restoran Michelin Yıldızı aldı

Bu yıl toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı. Michelin müfettişleri, 15'i İzmir'de, 19'u Bodrum'da, kalanı İstanbul’da olmak üzere toplam 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir'den üç, Bodrum'dan iki, İstanbul’dan iki restoran bir Michelin Yıldızı aldı.

Michelin Yıldızı alan restoranlar

1. Vino Locale
2. Od Urla
3. Teruar Urla
4. Arkestra
5. Sankai by Nagaya
6. Maça Kızı
7. Kitchen

Michelin Yıldızı nedir?

Michelin Rehberi’nin yer aldığı ülkelerde her yıl açıklanan yıldızlar, kullanılan malzemelerin kalitesi, tatların uyumu, pişirme tekniklerinin ustalığı, şefin karakterinin restorana yansıması, menüde zaman içinde istikrarlı bir başarı gösterilmesi gibi unsurlar göz önüne alınarak restoranlara dağıtılıyor.

Bir Michelin Yıldızı, çok iyi malzemelerin kullanıldığı, yüksek standartta ve belirli bir istikrarda yemeklerin pişirildiği restoranlara veriliyor. İki Michelin Yıldızı, restoranın şefinin karakterinin ve yeteneğinin yemeklere yansıdığı durumlarda takdim ediliyor. Üç Michelin Yıldızı ise kariyerinin zirvesinde olan ve yemek pişirme yöntemi bir sanata dönüşen şeflerin yönettiği restoranlara layık görülüyor.