07 Ağustos 2026, Cuma
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 07.08.2026 00:06 | Son Güncelleme: 07.08.2026 00:18

“Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” Şampiyonları İtalya’da Uluslararası Atletizm Heyecanı Yaşadı

Decathlon Türkiye’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle çocukları sporla buluşturmak ve spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” yarışlarının kazananları, U18 Avrupa Atletizm Şampiyonası atmosferini yerinde deneyimleme fırsatı yakaladı
“Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” Şampiyonları İtalya’da Uluslararası Atletizm Heyecanı Yaşadı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Decathlon Türkiye’nin, çocukları sporla buluşturmak ve spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirdiği “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışlarının Türkiye Finali’nde kendi yaş kategorilerinde birinci olan 10 çocuk, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde 16-19 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Rieti kentinde düzenlenen U18 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı yerinde izleyerek uluslararası atletizm atmosferini deneyimleme fırsatı yakaladı. Yarış heyecanını yerinde yaşayan çocuklar, bu ilham verici seyahat kapsamında Roma’nın simgeleşmiş tarihi ve kültürel noktalarını da ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirdi.

Bu yıl da 81 ilde, 10-14 yaş aralığındaki 2 milyondan fazla çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen “Decathlon Türkiye'nin En Hızlısı” atletizm yarışlarında dereceye giren genç sporcular, büyük ödül kapsamında beş gün süren program boyunca Avrupa'nın en önemli gençlik atletizm organizasyonlarından birini tribünden takip etti. Çocuklar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ ile bir araya gelirken atletizm dünyasının genç yıldızlarını yakından gözlemleme ve uluslararası yarış atmosferini deneyimleme fırsatı buldu.

“Sporun birleştirici gücüyle iyi yaşamı herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyoruz”

Projenin çocukların spor yolculuğuna sağladığı katkıyı değerlendiren Decathlon Türkiye CEO’su Philippe Debray: Decathlon olarak sporun birleştirici gücüyle iyi yaşamı herkes için ulaşılabilir kılmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin En Hızlısı projesi ile de çocukları aktif yaşama teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve daha özgüvenli nesillerin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Dereceye giren çocukların, Türkiye Finali’nde gösterdikleri performansın ardından U18 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı yerinde izleme fırsatı yakalamaları, onların spor yolculuğunda unutamayacakları bir deneyim oldu. Farklı ülkelerden genç sporcuları aynı pistte izlemek, uluslararası bir yarış organizasyonunun atmosferini yaşamak ve sporun ilham veren yönünü yakından hissetmek, inanıyorum ki çocuklarımızın geleceğine değerli bir katkı sağlayacak ve onlara ilham olacak. Bu yolculuğa katkı sunan Türkiye Atletizm Federasyonu’na, beden eğitimi öğretmenlerimize, ailelerimize ve tüm genç sporcularımıza gönülden teşekkür ediyorum.

İlandır

Kaynak: Gazete Oksijen