18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 08.02.2023 19:25 | Son Güncelleme: 08.02.2023 21:14

Twitter'da erişim sorunu Haluk Levent'i isyan ettirdi

10 ili vuran deprem felaketinin ilk gününden bu yana destek için ekibiyle seferber olan AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent Twitter'da erişim sorunu yaşanmasına tepki gösterdi, "Eee ne yapacağız şimdi? Kime duyuracağız organizasyonları?" diye sordu
Twitter'da erişim sorunu Haluk Levent'i isyan ettirdi

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından yardım çığlıklarının merkezi olan ve bir tür haberleşme ağı görevi gören Twitter’a erişim sorunu yaşanıyor. Pek çok kullanıcı Twitter’a giremediğini belirtirken bazı kullanıcılar da ancak VPN yardımıyla Twitter’a bağlanabildiklerini söylüyor.

Haluk Levent tepki gösterdi

Bu durum en çok da Kahramanmaraş depreminin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde olan AHBAP Derneği Başkanı, sanatçı Haluk Levent'i etkiledi. 

Yardım duyurularını, ihtiyaç listelerini şu ana kadar hep sosyal medya aracılığıyla yayan Levent, Twitter'ın erişim sorunu yaşamasına isyan etti.

Twitter'ın neden açık olması gerektiğini de anlatan Levent, şu sözleri kaydetti:

"Twitter neden açık olmalı biliyor musunuz ey yetkililer!

Bakın normalde 111,000 beğenini görüntülenmesi 2-3 milyondur.
Sadece şu twit ne canlar kurtardı.
Herkes twitin altına 10 kez baktı.
İnsanlar yakınları için yazdı.
Yakında olan gönüllüler bu twitlere bakarak destek verdiler"

 

Twitter'da erişim sorunu neden kaynaklanıyor?

Dünya genelinde herhangi bir erişim sorunu yaşamayan Twitter'ın sadece Türkiye'de kullanıcılarına ulaşamaması bölgeye özel bir durumun yaşandığını düşündürüyor. Bakanlık yetkilileri ve AFAD'ın yanlış bilgilerin sosyal medya üzerinden yayılması konusunda endişelerini sık sık dile getirmesi de Türkiye özelinde erişim kısıtlaması yapıldığını akıllara getiriyor.

VPN uygulamalarını kullananlara önemli uyarı

Kullanıcılar sıklıkla erişim sorunu yaşandığında VPN servislerini kullanmayı tercih ediyor. Ancak her VPN aracı güvenilir değil. Daha önce adını sanını duymadığınız VPN uygulamalarını telefonlarınıza ve bilgisayarlarınıza yüklememeniz gerekiyor. VPN uygulamaları tüm veri trafiğinizi kontrol ederken, bilinmeyen casus uygulamalar telefonunuzdaki SMS'lere kadar özel verilerinize ulaşabiliyor. 

Su gerekiyor su

Levent, aynı zamanda deprem bölgesinde yaşanan su sorununa da değindi:

"Su gerekiyor su. Acil ihtiyaç. Başka su firmalarından 1000 tır su alıp gönderiyoruz bölgelere. Bilginize" notunu paylaştı.