29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.01.2024 19:19 | Son Güncelleme: 05.01.2024 21:27

Yargıtay Başkanı Akarca: Anayasa Mahkemesi ile 5-6 yıldır derin görüş ayrılıklarımız olduğu gerçek

Yargıtay Başkanı Akarca, AYM'nin Can Atalay'la ilgili hak ihlali kararlarına uyulmaması hakkında "Son olayla ortaya çıkmış bir problem değil. 5-6 yıldır yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız olduğu gerçek" yorumunu yaptı
Yargıtay Başkanı Akarca: Anayasa Mahkemesi ile 5-6 yıldır derin görüş ayrılıklarımız olduğu gerçek

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararına ilişkin, "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız olduğu bir gerçek" dedi.

Başkan Akarca ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından karşılandı. Şeref defterini imzalayan Akarca, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Akarca, "Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız olduğu bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA