19 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2024 10:30 | Son Güncelleme: 19.10.2024 10:41

Yenidoğan çetesiyle ilişkili bir hastane daha kapatıldı

Sağlık Bakanlığı, bebeklerin yoğun bakım ünitesinde hayatlarını kaybetmesiyle ilgili adı geçen Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki hastanenin ruhsatını iptal etti

Sağlık Bakanlığı, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden hastanelerle ilgili yeni karar aldı. Bakanlık, bu olayda adı geçen hastanelerden Çorlu’daki Özel Reyap Hastanesi’nin ruhsatını iptal etti.

Karar, hastane yönetimine gece yarısı İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tebliğ edildi. Polis, ruhsat iptal kararıyla ilgili hastanede tutanak tuttu. Ruhsatın iptal edilmesiyle birlikte, sabah saatlerinden itibaren hastanede hastalar da yakınları tarafından alınmaya başlandı.

19 kuruluş "malen sorumlu" sayıldı

Fezlekede, Özel Avrupa Şafak, Özel Bağcılar Medlife, Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Silivri Kolan Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Doğa Hospital, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist, Akabe Sağlık Tesisleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Doğamed Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Ekip Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, Güney Hastanesi Sağlık Hizmetleri LTD ŞTİ, Medilife Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi, Refik Arslan Sağlık Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi, Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yonca Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi, Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi ile GMZ Sağlık Hizmetleri İnş. ve Tur. Ltd. Şti. de "malen sorumlu" olarak yer aldı.