20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.08.2024 13:23 | Son Güncelleme: 03.08.2024 14:27

Yerlikaya: Cihangir’de eğlence mekanında kadına şiddet uygulayanlar yakalandı

İstanbul Cihangir'de meyhaneye giden 3 kadın önce tacize uğrayıp darbedilmesi olayı ardından Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Yerlikaya yaptığı paylaşımda "Gereği yapıldı" ifadesini kullandı
Yerlikaya: Cihangir’de eğlence mekanında kadına şiddet uygulayanlar yakalandı

Beyoğlu'ndaki Divane Cihangir adlı meyhanede 3 kadının önce tacize uğraması, sonra da darp edilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gereği yapıldı" notuyla yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" dedi.

Ne olmuştu?

Cihangir’de bir meyhaneye giden üç genç kadın yan masadaki kişiler tarafından rahatsız edilince hesabı ödeyerek ayrılmak istedi. Ancak çıkan tartışma sonrasında görevliler bir kadının saçını çekip diziyle vururken, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine soruşturma başlatıldı. Genç kadınlar da Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne giderek mekan sahibi ve çalışanlarından şikayetçi oldu.

İstanbul Emniyeti'nden açıklama

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağının söylendiği, çalışanlar ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır. İncelemelerde, görüntülerde yer alan ve kadın şahısları darbettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, şüpheliler 2 Ağustos saat 21.30 sıralarında gözaltına alınmıştır.

Çeşitli suçlardan M.M.D'nin 13, V.T'nin 12 suç kaydı olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, 2 şüphelinin kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından bugün adli makamlara sevk edildiği aktarıldı.