06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2023 10:43 | Son Güncelleme: 24.05.2023 13:08

Zafer Partisi lideri Özdağ açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özdağ, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Bu kapsamda imzalanan 7 maddelik protokol metni de yayınlandı
Zafer Partisi lideri Özdağ açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları: 

  • Anlaştığımız metni de sizinle paylaşacağız. Türkiye'nin geleceği, huzurlu bir ülke olması açısından, parlamenter sisteme ulaşmasından, daha sağlıklı bir yol yürümesi açısından her bir siyasi partiye bir görev düşüyor.
  • Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak bir araya geldik. Partilerin genel başkanlarıyla oturduk, konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi.
  • Umarım Türkiye, güzel günlere gebe zaten seçim sonrası da çok daha güzel bir atmosfere ulaşacağız.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Türkiye'nin en önemli sorunu ülkemizde yaşayan 13 milyon kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bunlar yollanmadan ve yenilerinin gelmesi engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarının bitmesi mümkün değil. 
  • Vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını sağlayamayız. Çocuklarımızın iş bulmasını sağlayamayız.
  • Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs seçimlerine giderken biz Zafer Partisi olarak sığınmacıları göndermek için destek istedik. 
  • Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bizi ziyaret etti. Bizden destek ettiler. Biz de sığınmacılar için ne yapacaksınız diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların dönmesini içermiyordu.
  • Kemal beyle de konuştuk. Kemal bey net bir şekilde sığınmacıların gideceğini ve bunu uygulayacaklarını söyledi. Bu bir yıl içinde uygulanacak politika Suriyelilerin güvenli ve uluslararası insan haklarına uygun bir şekilde gönderileceğini içeriyordu. Kendisiyle bu konuda bir fikir birliğine vardık. Bu nedenle Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik. 
  • Oğlunuzu, kızınızı bakkala sokağa güven içinde göndermek istiyorsanız 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin. Bu ülkenin göçmenistana dönmemesinin tek yolu.

7 maddelik protokol imzalandı

Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında 7 temel ilkeden oluşan bir protokol imzalandı. Protokolün kapsamı, “Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır” ifadeleriyle açıklandı.

Protokolün amacı için ise "21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir" ifadeleri kullandı.

Protokolde yer alan maddeler şöyle:

1- Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2- 1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4- Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6- Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.