29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.05.2023 11:26 | Son Güncelleme: 30.05.2023 11:35

Zafer Partisi lideri Özdağ: Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, pazar günü gerçekleşen seçimleri değerlendirdi. Özdağ, "Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da. Örtülü işgale karşı direnerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi
Zafer Partisi lideri Özdağ: Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu. Özdağ'ın açıklamalarından satır başları:

  • Israrla yok sayılmak istenen Zafer Partisi Türk siyasetinin temel parametrelerini yeniden belirlemiştir. Bizimle görüşmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ve Numan Kurtulmuş ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Özellikle 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmeleri konusunda görüşülmüştür. Numan Kurtulmuş ise siz bize destek verin biz hallederiz şeklinde konuşmuştur. 
  • Sonradan bazı iktidar çevrelerinde Zafer Partisi bizden bakanlık istedi şeklinde yorumlar istendi. Biz sizden ne isteyecektik? Yapamadığınız becermeye niyetiniz olmaya bir konuda fayda sağlamak için evet görev istedik ama sizin böyle bir niyetinizin olmadığı için de mümkün olmadı.
  • Sinan Oğan'ın kişisel tercihi olmuştur. AKP hükümetini yıkımı enkazı kaldırmak taze bir başlangıç yapmak için Kılıçdaroğlu ile ikinci kez görüştük. Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokol ikinci tur öncesinde seçmene umut aşılamıştır. Seçime katılım oranı azalmışken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı artmıştır. Sayın Sinan Oğan'a giden oyların sayın Kılıçdaroğlu'na gittiğini göstermiştir. 
  • AKP'nin ekonomik vizyonları çökmüştür. Arsa konut karşılığında vatandaşlık satmalarına rağmen Türk milleti gelir adaletsizliğine, borç ve işsizliğe teslim edilmiştir. Rant ve faiz lobilerinin gelirleri her geçen gün artmıştır.
  • Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet Pirus zaferidir. Erdoğan için bu sonuç galibiyet gibi görünen mağlubiyettir. Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir. 
  • Vatanımız her geçen gün biraz daha işgal edilecektir. AKP'nin yarattığı büyük yıkıntıya karşı direneceğiz. Sevgili kardeşlerim moralinizi bozmayın. Artık küresel güçlerin yok sayamayacağı Zafer Partisi var. Türkiye'nin göçmenistan olmaması için sizi Zafer Partisi'ne davet ediyorum.
  • Sığınmacılara yılda 10 milyon dolar harcanmaması için partimize katılın. Kadınlarımızın, kardeşlerimizin annelerimizin sokakta taciz edilmeden yürümesi için partimize katılın. Zafer Partisi sizin partiniz. Burada 6 ok da 9 ışık da temsil ediliyor. Zafer Partisi'nde sağ ve sol yoktur. Türk milletinin zaferini hep birlikte kazanacağız.
  • Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi. Devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün ithal seçmen girişimlerine rağmen alınan oy iki puan fazladır.
  • Erdoğan'ın bugün oluşturabildiği çoğunluk büyük bir bölümü Türk vatandaşı olmakla birlikte ithal seçmen olan yüzde 2'ye dayanmaktadır. Kimse bunla zafer kazandım diye ortada dolaşmasın. Bu bir Pirus Zaferidir. 21 yıldır izlenen yanlış ekonomik politikaların Türkiyeyi getirdiği nokta kriz değil ekonomik enkaz noktasıdır.
  • Bu enkaz Erdoğan'ın kucağındadır. Kendisi de bunu itiraf ediyor zaten. Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da. Örtülü işgale karşı direnerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz.
Pirus Zaferi nedir?

Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder.