05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.01.2024 17:03 | Son Güncelleme: 16.01.2024 17:18

75. Emmy Ödülleri'ne damga vuran anlar

75. Emmy Ödülleri'nde diziler kadar törende yaşanan bazı olaylar da sosyal medyada ses getirdi. DailyMail, törende viral olan anları derledi
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Emmy Ödülleri, ekran yıldızlarının Los Angeles şehir merkezindeki Peacock Tiyatrosu'na akın etmesiyle  geri döndü. Bu yıl 75'incisi düzenlenen tören normalde Eylül ayında gerçekleşiyordu ancak geçen yıl yazar ve oyuncuların grevde olması nedeniyle ertelenmişti. Kaybedilen zamanı telafi eden Hollywood, 2023'ün en iyilerini kutlarken sahnede çok sayıda komik, garip ve inanılmaz an yaşandı.

Christina Applegate'in ayakta alkışlanması

Christina Applegate Emmy ödül töreninde sürpriz bir şekilde sahneye çıktı ve MS hastalığı ile olan savaşını anlatırken seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 2021 yılında teşhis konulan 52 yaşındaki Christina, komedi dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü sunmak üzere sahneye çıktı ve meslektaşları onu alkışlarken gözyaşlarına boğuldu.  

Sunucu Anthony Anderson tarafından sahneye çıkarılırken bir bastondan yardım alan aktris, "Çok teşekkür ederim. Ayağa kalkarak beni bu halde utandırıyorsunuz. Bunca yıl boyunca, komedi dizilerinde yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterilen kadınlar gibi komik, kusurlu ve karmaşık karakterleri canlandırmak benim için bir onurdu" ifadelerini kullandı.

Pedro Pascal sansürlendi

Pedro Pascal, drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü sunmadan önce Succession'ın yıldızı Kieran Culkin ile ilgili bir şaka yaptı. Sol kolunun neden askıda olduğunu anlatan 48 yaşındaki oyuncu, "Drama dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu adaylarına geçmeden önce, bir saniyemi ayırıp bunu kendimle ilgili yapmak istiyorum. Pek çok insan kolumu soruyor, aslında omzum. Ve sanırım bu gece herkese Kieran Culkin'in beni dövdüğünü söylemek için mükemmel bir zaman" dedi. Bunun üzerine Kieran kahkahalara boğulmadan önce kameraya boş boş baktı. Pedro'nun esprisi küfürlü bir kelime kullandığı için biplendi ancak hayranlar neden sansürlendiğini açıkladıkça o an X'te hızla viral oldu.

The Bear ve Succession oyuncuları öpüştü

The Bear, gecenin sonuna doğru kazandığı bir dizi oyunculuk ödülünü, en iyi komedi dizisi ödülüyle tamamladı. Dizinin yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda dizide yardımcı oyuncu olarak yer alan gerçek bir şef olan Matty Matheson, kabul konuşmasını yapmak üzere seçildi ancak konuşması, dudaklarına kocaman bir öpücük konduran rol arkadaşı Ebon Moss-Bachrach tarafından birkaç saniye içinde kesildi.

Succession yıldızı Kieran Culkin, en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandığında ekrandaki babası Brian Cox'u öptükten sonra sahneye çıktı.  Aktör, Succession'daki Roman Roy rolüyle drama dalında ilk bireysel Emmy'sini evine götürdü. Dizinin hayranları galibiyete şaşırmasalar da Brian'ın Kieran'ın dudaklarına kocaman bir öpücük kondurması karşısında şok olmuş olabilirler. 

Matthew Perry'nin anılması duygusal anlar yaşattı

Geçen yıl hayatını kaybeden Friends yıldızı Matthew PerryCharlie Puth'un 2015 yılında merhum Paul Walker'a ithafen yazdığı ve Furious 7'nin soundtrack'inde yer alan şarkısı I'll See You Again'i söylemesiyle anıldı. Şarkının sonuna doğru, Jennifer Aniston'ın eleştirmenlerin seçimi ödüllerinde hayranlarını onun hayatını kutlamaya çağırmasının ardından, aniden The Rembrandts'ın Friends jenerik şarkısı I'll Be There For You'nun daha duygusal bir yorumuna geçtiler. Şarkı sona erdiğinde Ekim ayında henüz 54 yaşındayken vefat eden Perry'nin fotoğrafı ekranda gösterildi ve kalabalık alkışa boğuldu.