26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 11:25 | Son Güncelleme: 11.01.2023 12:38

82 yaşındaki kasiyer, TikTok bağışları sayesinde emekliye ayrıldı

Walmart’ta kasiyerlik yapan 82 yaşındak Butch Marion, bir TikTok kullanıcısı tarafından başlatılan bağış kampanyasıyla resmen emekliye ayrıldı. Adına 140 bin dolardan fazla para toplanan emekli asker, parayı faturaları ve ailesini ziyaret etmek için harcayacak
Fotoğraf: Instagram/Rory McCarty
Fotoğraf: Instagram/Rory McCarty

82 yaşında kasiyerlik yapan emekli asker Butch Marion, bir müşterinin girişimiyle emekliye ayrıldı. Butch Marion, Rory McCarty adlı bir müşteri tarafından Maryland'deki bir Walmart'ta kasiyerlik yaparken filme alındı. McCarty, farklı bir Walmart çalışanının emekli olması için yeterli paranın toplanmasına yardımcı olan bir TikTok videosunu hatırladı ve Marion için de benzer bir şey yapmak istedi.

’82 yaşında hala çalışıyor’

McCarty TikTok'ta paylaştığı videonun açıklamasına "82 yaşındaki Butch hala çalışıyor. Bir adamın 82 yaşındaki Walmart çalışanının emekli olmasına yardım etmek için 180 bin dolar topladığı videoları gören var mı? Bunu Butch için de yapmalıyız. Kim bağış yapar?" başlığını yazdı.

Video milyonlarca kez izlendi ve McCarty tarafından kurulan GoFundMe sayfasına Marion için bağış yağdı. Birçok farklı nedenle insanların para toplamasına yardımcı olan GoFundMe sitesi, özellikle hastalık veya benzer nedenlerle ekonomik sorun yaşayan kullanıcılara insanların bağış yapabilmesini sağlıyor.

5 bin 700 bağışçıdan destek geldi

McCarty'nin GoFundMe sayfasına yazdığı "Bir işletme sahibi olarak ve işim için iyi bir yardımcı bulmanın ne kadar zor olduğunu bildiğimden, bu küçük yaşlı adamın hala çalıştığını görünce hayretler içinde kaldım. Bu adamın 8 saat ayakta durması doğru değil" notuyla birlikte, Marion için 5 bin 700 bağışçıdan destek geldi ve 82 yaşındaki kasiyer için toplam 140 bin dolar toplandı.

Marion çeki görünce ‘Vay be’ dedi

Geçen hafta Marion, işindeki son gününü geçirdi. Yerel medya, yeni emekliyi balonlarla Walmart otoparkına girerken ve sevdiklerinin alkışlarıyla karşılanırken görüntüledi. Marion'un çeki aldıktan sonra ağzından çıkan ilk sözler 'Vay be' oldu. Marion'ın gazetelere verdiği demeçte "Size söyleyebileceğim tek şey, gençliğimde yaptıklarım için Tanrı'nın beni kutsadığıdır" dedi.

Eski karısı ve eşine bakmış

Artık rahatlıkla emekliye ayrılabilecek olan 82 yaşındaki kasiyer, eski karısının kocası rahatsızlanınca onlara yardımcı olmak için General Motors’daki işinden ayrıldı. Eski karısına da ölene kadar bakan Marion, uzun süredir çalışmaya devam ediyor. Toplanan parayı faturalarını ödemek için kullanacağını söyleyen Marion, uzun yıllardan sonra kızını ve torunlarını ziyaret etmeyi planlıyor.