25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 09:52 | Son Güncelleme: 11.01.2023 10:03

Eddie Murphy Altın Küre’de başarının sırrını verdi: Will Smith’e bulaşmayın

80’incisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nde Eddie Murphy ömür boyu başarı için verilen Cecil B. Demille ödülünü aldı. Komedyenin kabul konuşmasında Will Smith’in tokadına gönderme yapması, hem şok hem de kahkahalarla karşılandı
Eddie Murphy Altın Küre’de başarının sırrını verdi: Will Smith’e bulaşmayın

90’ların efsane komedyeni Eddie Murphy, dün gece 80’incisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nde (Golden Globes Awards) Cecil B. DeMille ömür boyu başarı ödülünü aldı. Komedyenin yaptığı kabul konuşmasında Will Smith’in Akademi Ödülleri tokadına gönderme yaptığı şakaları dikkat çekti.Eddie Murphy, sektöre yeni başlayan oyunculara “Will Smith’e bulaşmayın” tavsiyesini verdi.

Murphy konuşmasının sonunda “Hayatta başarı, refah, uzun ömür ve huzur elde etmenin kesin yolu belli; bu basit bir plan ve ben de tüm kariyerim boyunca bu planı takip ettim. Yapmanız gereken sadece üç şey var: Vergilerinizi ödeyin, işinize bakın ve Will Smith’in karısının adını (Jada Pinkett Smith) ağzınıza almayın” sözleriyle geçen sene Akademi Ödülleri töreninde yaşananlara atıfta bulunarak şakasını yaptı.

Geçen yılki Akademi Ödülleri töreninde Smith'in komedyen Chris Rock'ı Jada Pinkett Smith'in alopesi hastalığıyla dalga geçtiği için tokatladığı meşhur ana gönderme yapan bu şaka seyircilerin coşkulu ve şok içindeki kahkahalarına neden oldu.

 1952'den bu yana eğlence sektöründe öne çıkan film yapımcıları ve sanatçılara verilen Cecil B. DeMille ödülü Murphy'ye Tracy Morgan ve Jamie Lee Curtis tarafından takdim edildi. Murphy, Morgan ile birlikte Coming to America (Amerikan Rüyası) ve 2021'deki devam filminde rol aldı; Curtis ile 1983'te Trading Places (Ticaret Yolları) filminde çalıştı.

Murphy daha önce altı kez Altın Küre'ye aday gösterildi ve 2007 yılında Oscar adayı da olduğu Dreamgirls (Rüya Kızlar) filmindeki performansıyla bir tanesini kazandı. Aynı zamanda beş kez Emmy adayı olan Murphy, 2020'de Saturday Night Live sunuculuğuyla ilk Emmy'sini kazandı ve üç kez adayı olduğu En iyi komedi kaydı kategorisindeki Grammy'yi ise 1984'te aldı.