21 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2024 15:50 | Son Güncelleme: 21.10.2024 15:56

Al Pacino 50 milyon dolarlık servetini nasıl kaybetti?

Al Pacino yeni kitabında 50 milyon dolarlık servetinden geriye hiçbir şey kalmadığını açıkladı. Çok fazla harcama yapan ve mali durumunu göz ardı eden oyuncunun muhasebecisi hapse girdi. Pacino ayakta kalabilmek için varlıklarını sattı ve istemediği yapımlarda rol aldı
Al Pacino 50 milyon dolarlık servetini nasıl kaybetti?

Al Pacino çok fazla harcama yaparak, mali durumunu göz ardı ederek ve dolandırıcılıktan hapse giren bir muhasebeciyle çalışarak 50 milyon dolarlık servetini eritti. 84 yaşındaki 'Scarface' oyuncusu, yeni otobiyografisi 'Sonny Boy'da para sorunlarını ayrıntılı olarak anlattı. İlk para sıkıntılarından biri The Godfather filmini bitirdikten sonra yaşanmıştı. Ardından MGM Stüdyoları Pacino'yu bu rolü aldığı için dava etmişti. Pacino, “Sanki bir tür kumarbazdım ve bahisçiler beni yakalayacaktı. Beni o sözleşmeden kurtarmaları için avukat tutmak zorunda kaldım. Kısa süre içinde avukatlara da 15.000 dolar borçlandım" dedi.

Pacino stüdyonun patronuyla bir toplantı ayarladı ve ondan geri adım atmasını istedi. Pacino kitabında bu anıyı "Beni öldürüyorsunuz. Hiç param yok ve bana sürekli dava açtığınız için avukatlara para ödemek zorunda kalıyorum" diye yazdı. Stüdyo başkanı, Pacino'nun MGM'nin istediği herhangi bir kitap veya senaryoya ilk bakmasına izin vermesi karşılığında geri çekilmeyi kabul etti. Bu, Pacino'nun reddedemeyeceği bir teklifti.

'50 milyon dolarım vardı ve hiçbir şeyim kalmadı'

Doğma büyüme New Yorklu olan Pacino, Heat ve Donnie Brasco gibi filmlerde başrol oynayarak bir servet kazanmaya devam etti. Kariyerinin büyük bölümünde mali durumunu neredeyse hiç önemsemediğini, parasını yönetmesi için muhasebecisine güvendiğini söyledi. Sonunda, 2011'de Avrupa'dan yeni döndüğünde defterlerini gözden geçirdi ve ayrılmadan öncekinden daha zengin olduğunu görünce şaşırdı. Diğer bazı tehlike işaretleri onu sonunda bir muhasebeciye götürmüş ve muhasebecinin “kibirli bir dolandırıcı” olduğunu gördü. Pacino "Beş parasızdım. 50 milyon dolarım vardı ve sonra hiçbir şeyim kalmadı. Varlıklarım vardı ama hiç param yoktu. Ünlü bir insan için ölü olmak veya beş parasız kalmaktan daha kötü bir şey yoktur" diye yazdı.

Olmayan arabalar için ödeme

Pacino cüzdanı konusunda çok gevşek davrandığını söylüyor. Anı kitabında “Harcadığım paranın türü ve nereye gittiği çılgın kayıptı. Kapı ardına kadar açıktı ve tanımadığım insanlar benim üzerimden geçiniyordu. Pacino "Sadece iki arabam olmasına rağmen bir şekilde 16 arabanın ve haberim olmayan 23 cep telefonunun parasını ödüyordum. Peyzajcı yılda 400.000 dolar alıyordu ve dikkatinizi çekerim, bu para oturmadığım bir evin peyzajı içindi" dedi.

Pacino, mali durumunu görmezden geldiğini çünkü bunları anlayacak zamanı olmadığını hissettiğini söyledi. Film yıldızı ayakta kalmak için çabalamak zorunda kaldı. İki evinden birini sattı, daha önce reklamlarda oynamayı reddettikten sonra kahve reklamında rol aldı, aylık faturalarını karşılamasına yardımcı olan seminerlere katıldı ve çok para ödediği için Adam Sandler ile “Jack and Jill” adlı bir filmde oynadı. Aynı dönemde, eski muhasebecisinin tutuklandığını, saadet zinciri yürütmekle suçlandığını ve yedi buçuk yıl hapse mahkum edildiğini öğrendi.

Nispeten gençken ve varlıklı olmaya alışık değilken büyük paralar kazanan kişilerin mali sorunlar yaşama riski daha yüksektir. Birçok sporcu, aktör, müzisyen ve diğer ünlüler kariyerlerinde büyük miktarlarda para kazandı ve kaybetti. Listede şarkıcı Michael Jackson, boksör Mike Tyson, rapçi 50 Cent, futbol yıldızı Diego Maradona ve basketbol ikonu Dennis Rodman yer alıyor.