18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.01.2023 23:54 | Son Güncelleme: 01.02.2023 00:08

Alec Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürmekten suç duyurusunda bulunuldu

ABD'li aktör Alec Baldwin hakkında, Rust filminin setinde Halyna Hucthins'i öldürmekten suç duyurusunda bulunuldu. Suçlamalara göre Baldwin, beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir
Alec Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürmekten suç duyurusunda bulunuldu

Alec Baldwin, Ekim 2021'de Rust filminin setinde Halyna Hucthins'i ölmesine neden olduğu için kasıtsız adam öldürmekle resmen suçlandı. New Mexico, Santa Fe'deki savcılar resmi olarak suç duyurusunda bulundu. 

Savcılar bu ayın başlarında Baldwin'i suçlayacaklarını açıkladılar ancak tartışmalı kararı açıklamak ve kendilerine zaman tanımak için evrakları doldurmayı ertelediler. Suçlamalarla mücadele edeceğini söyleyen 64 yaşındaki aktör tetiği asla çekmediğini ve bunun trajik bir kaza olduğunu söyledi.

"Açıklamaları tutarsız"

Baldwin suçlu bulunursa beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Sette silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed de suçlandı. Mahkemeye sunulan belgeler arasında, Baldwin'in önce polise silahı ateşlediğini söylediği, ardından tetiği çekmediğinde ısrar ettiği, ateş açmanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin tutarsız açıklamalar yaptığını iddia eden 10 sayfalık beyan yer alıyor.

"Uygun eğitim almadı"

Yeminli beyanda ayrıca Baldwin'in söz konusu günde, kazadan hemen önce, eli tetiğin üzerindeyken çekilmiş güvenlik kamerası görüntülerinin olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, uygun bir silah güvenliği eğitimi almadığını ve silahı nasıl tutacağını öğrenmesi gerekirken ailesiyle cep telefonundan konuştuğunu söylüyorlar. 

Beyanda yer alan ifadelere göre Baldwin, çekim gününde kilisenin içinden alınan fotoğraf ve video kanıtları, çekimden önceki anlar da dahil olmak üzere bazı provalar yapıldığını gösteriyor. Belgelerde, "Fotoğraflar ve videolar, Baldwin'i parmağını tetik korkuluğunun içinde ve tetiğin üzerindeyken, tabancayı çekerken, nişan alırken ve kılıfına koyarken birçok kez açıkça gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu? 

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021'de New Mexico'da Rust filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, aynı olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza da omzundan yaralanmıştı. Olay sonrası verdiği ilk röportajda Baldwin, tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu, ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti.