27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2022 13:19 | Son Güncelleme: 14.07.2022 13:23

Amber Heard için yolun sonu: Mahkeme itirazını reddetti, tazminatı ödemek zorunda

Eski eşi Johnny Depp'e 8 milyon dolar tazminat ödememek için uğraşan Amber Heard için tüm yollar kapandı. 36 yaşındaki Hollywood yıldızının para cezası için yaptığı itiraz kabul edilmedi
Amber Heard için yolun sonu: Mahkeme itirazını reddetti, tazminatı ödemek zorunda

Johnny Depp’in karalama suçlamasıyla açtığı davada 10 milyon dolar tazminat ödemeye çarptırılan Amber Heard, kararın iptal edilmesi ya da usulsüz yargılama kararı verilmesi yönünde başvuruda bulundu. Heard’ün avukatları, aralarında bir jüri üyesinin kimliğinin yanlış tespit edilmiş olması da dahil çeşitli gerekçeler sundu.

Başvuruyu reddeden yargıç Penney Azcarate, özellikle jürinin kimliğinin yanlış tespiti konusundaki iddiaların davayla ilgisinin olmadığını, jürinin önyargılı olduğu yönündeki iddianın ise Heard tarafından kanıtlanamadığını belirtti.

Azcarate, kararda “Jüri üyesi incelendi, tüm jüri ile birlikte oturdu, tartıştı ve bir karara vardı. Mahkeme’nin elindeki tek kanıt, bu jüri üyesi ve tüm jüri üyelerinin yeminlerine, Mahkemenin talimatlarına ve emirlerine uydukları yönündedir. Bu Mahkeme, jürinin yetkili kararına bağlıdır” dedi.

Ceza ne kadar?

Amber Heard'ün toplamda 15 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Fakat cezanın 5 milyon dolarlık kısmı Virgina yasalarındaki üst sınır olan 350 bin dolara indirildi. Depp'ten 2 milyon dolar karşı tazminat alacak olan Heard yaklaşık 8 milyon dolar ödemek zorunda.