29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.10.2022 09:23 | Son Güncelleme: 22.10.2022 12:53

Balenciaga, Kanye West ile yollarını ayırdı

Ünlü moda devi Balenciaga, son günlerde tartışmalı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Kanye West ile artık çalışmayacağını duyurdu. Moda devinin ardından Vogue dergisi de yaptığı açıklamada artık West ile çalışmayı düşünmediklerini belirtti
Balenciaga, Kanye West ile yollarını ayırdı

Balenciaga, son haftalarda Yahudi karşıtı söylemleri ve tartışmalı açıklamalarıyla tepki çeken Kanye West ile bağlarını koparan ilk şirket oldu. Lüks moda evin dün yaptığı açıklamada West ile artık çalışmayacağını duyurdu.  

Business of Fashion ve Women's Wear Daily'nin haberine göre, ana şirket Kering yaptığı açıklamada, "Balenciaga'nın artık bu sanatçıyla ilgili herhangi bir ilişkisi veya gelecek projeleri için bir planı yok" dedi. West ve Balenciaga, kısa ömürlü Yeezy serisinde perakendeci Gap ile işbirliği yaptı. West ve Gap, West'in markayı kendisiyle olan sözleşmesini ihlal etmekle suçlamasının ardından geçen ay ortaklıklarını sonlandırdı. 

Balenciaga başkanı Demna Gvasalia ve West'in yakın bir ilişkisi olduğu öne sürüldü.  West, Balenciaga'nın Paris defilesine katıldı ve Gvasalia, West'in tartışma yaratan White Lives Matter gömleklerini çıkardığı Yeezy şovuna katıldı ve West'in eski karısı Kim Kardashian, markanın son kampanyalarının çoğunda yer aldı.  

Vogue: Gelecekte West ile çalışma niyetimiz yok

Vogue dergisi de artık West ile çalışmak niyetinde olmadıklarını açıkladı. Moda dergisinin sözcüsü,Page Six'e Vogue ve baş editörü Anna Wintour'un gelecekte ünlü rapçi ile çalışmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

72 yaşındaki Wintour'un Ye ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisi var. Wintour, West’i ilk kez 2009’da Met Gala’ya davet etti. Ayrıca Wintour, geçen ay West'in Yeezy markası için güneş gözlüğü modelliği yaparken görüntülendi.

West, Ekim ayının başından bu yana röportajlarda ve sosyal medyada tekrar tekrar Yahudi karşıtı açıklamalar yaptı ancak onunla bağlantılı birçok şirket sessiz kaldı.  West, şovunda White Lives Matter,  gömleklerini piyasaya sürdükten sonra Adidas, onunla dokuz yıllık ilişkisini gözden geçirdiğini söyledi. Bu hafta, Hakaretle Mücadele Birliği Adidas'ı, West ile bağlarını kesmeye çağırdı.

Yahudi halkına karşı sağır kalacağım diye West, bu hafta yaptığı bazı şeyler için özür diledi.  Bu haftanın başlarında, George Floyd'un ailesi, Floyd'un ölümüyle ilgili asılsız açıklamalar yaptıktan sonra West'e dava açmayı planladığını açıkladı.