16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 11.08.2022 14:20 | Son Güncelleme: 01.10.2022 17:50

Beyonce Birkin'e sırtını döndü: Yeni it bag Telfar

Beyonce yeni albümündeki bir şarkısında vegan deriden yapılmış uygun fiyatlı çantalarda uzmanlaşmış, moda markası olan Telfar'a atıfta bulunuyor. Hermes'in Birkin model çantalarına hayranlığıyla bilinen Beyonce Telfar'a milyon dolarlık satış artışı sağladığı gibi yeni bir it bag yaratmışa benziyor
Beyonce Birkin'e sırtını döndü: Yeni it bag Telfar

Günümüzde moda dinamikleri çok hızlı bir değişkenlik gösterirken Fendi Baguette, Dior Saddle ya da Hermes Birkin gibi varlığını ve güçlü stilini senelerdir sürdürmüş çantalar kadınlar için vazgeçilmez. Ancak her adımı olay olan ve son albümüyle listeleri alt üst eden Beyonce sadece müzik dünyasına değil modaya da yön vermeye devam ediyor. 

Telfar çanta

Öyle ki Beyonce'nin yeni albümü Renaissance'taki tek bir şarkı sözü yeni bir “It bag” yaratmışa benziyor. Beyonce, 6 yıl aradan sonra çıkardığı ilk büyük albümünün son parçası Summer Renaissance'ta siyahı tasarımcı Telfar Clemens'in sahibi olduğu Telfar çantalar için şöyle diyor: 'Bu Telfar çantası ithal Birkins mi? Onlar depoda'! 

Telfar çantaların satış platformlarındaki arama hacimleri albümün yayınlandığı gün bir önceki güne yüzde 85 arttı, stoklar tükendi. Beyonce uzun süredir dünyanın en pahalı çantaları olarak bilinen Hermes'in Birkin modeli çantasının hayranı ancak 40 yaşındaki şarkıcı Fransız lüks moda evi Hermes'e sırtını dönmüş gibi görünüyor.

Üstelik en küçük boyutu yaklaşık 7 bin eurodan satılan Birkin çantalara karşılık Telfar çantalar boyutlarına göre 150 ila 300 dolar arasında bir fiyatla satılıyor. 

Beyonce'un şarkısında geçen tek bir sözle çantanın satışını patlasa da Telfar'ın kurucusu Amerikalı tasarımcı Telfar Clemens, geleceğin yükselen yıldızlarından. Ayrıca tasarımcı 2017 CFDA/Vogue Fashion Fund ödülünün de sahibi.

2017 New York Fashion Week - Telfar Clemens

Tasarımcının vegan deri kullanarak hayata geçirdiği, yeniden stoklandıktan birkaç dakika sonra tükendiği için en iyi "Bushwick Birkin" lakabını alarak it bag konumuna çoktandır yükselmeye başlayan Telfar çantaların en büyük hayranları arasında Bella Hadid ve Oprah Winfrey var. 

Bir çantadan fazlası 

Hermes'in adını aktris/şarkıcı Jane Birkin’den alan en pahalı Birkin çantalarından biri

Başlangıcından beri son derece sınırlı sayıda yılda sadece 2500 adet üretilen Birkin çantaların her biri, neredeyse 50 saate yakın son derece detaylı ve titiz bir işçiliğin ürünü. İsmini ise Serge Gainsbourg ile yaşadığı aşkla 1970'li yıllara damgasını vuran aktris/şarkıcı Jane Birkin’den alıyor. Birkin çantaların hikayesi şöyle gelişiyor: Jane Birkin, Londra’dan Paris’e yaptığı yolculuklardan birinde uçakta Hermès’in üst düzey yöneticilerinden Jean-Louis Dumas ile karşılaşıyor.

Serge Gainsbourg ve Jane Birkin

Birkin’in haftasonu seyahati için hasır bir çantaya sığdırdığı eşyalarının yere dökülmesi üzerine yardıma koşan Jean-Louis Dumas ile yolculukta başlayan muhabbet Birkin'in, “Neden Hermès Kelly’den daha büyük, fakat Serge’nin (Gainsbourg) bavulundan daha küçük bir çanta yapmıyorsunuz?” sorusuyla çanta ortaya çıkıyor. Jane Birkin’in o uçak yolculuğu sırasında önündeki kese kağıdına yaptığı eskizlerle tasarımı ortaya çıkan çanta çok geçmeden bir statü sembolü haline geldi.