29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.09.2022 10:55 | Son Güncelleme: 01.09.2022 16:44

Evliliğinin Mandela’nın özgürlük mücadelesine benzetildiğini anlatan Markle'a yalanlama

The Cut dergisine verdiği röportajda Liona King galasında Güney Afrikalı bir oyuncunun kendisine, düğünlerini Nelson Mandela’nın özgürlük mücadelesine benzettiğini anlatan Markle'a yalanlama geldi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre filmdeki tek Güney Afrikalı oyuncu Meghan'la hiç tanışmadı
Evliliğinin Mandela’nın özgürlük mücadelesine benzetildiğini anlatan Markle'a yalanlama

Sussex Dükü Prens Harry ile Meghan Markle evlendikten sonra Kraliyet ailesini ırkçılıkla suçlayarak Ocak 2020'de tüm unvanlarından vazgeçtiler.  Meghan Markle yaptığı bir podcast serisinde ünlü tenisçi Serena Williams'ı konuk almış ve yine Kraliyet hakkında kötü yorumlar yapmaktan geri durmamıştı. 

Meghan Markle şimdi de The Cut dergisine röportaj verdi. En az röportaj kadar derginin kapak fotoğrafı da dikkatlerden kaçmadı. Prenses Diana'nın yıllar önce bir derginin kapağında yer alan fotoğrafıyla benzerlik gösteren fotoğrafın ardından Markle'ın kendini yeni nesil Prenses Diana gibi göstermeye çalıştığı iddia edildi. Üstelik Kraliyet unvanlarından vazgeçmiş olmalarına rağmen fotoğrafın altında yer alan 'The Duchess' ibaresi de dikkatlerden kaçmadı. 

Düğünlerine Nelson Mandela benzetmesi

Meghan Markle röportajda, Prens Harry ile evlenmesinin Güney Afrika'da Mandela'nın hapishaneden serbest bırakılması kadar büyük bir coşku yarattığını söyledi. Bu benzetme oyuncunun kendi cümleleri değil, Markle'ın iddiasına göre 2019'daki Lion King galasının tanıtımında film ekibinden Güney Afrikalı bir kişi, “Şunu bilmeni isterim ki sen evlendiğinde, bizim ülkemizde sokaklar Mandela hapisten çıktığındaki kadar coşkuluydu” cümlelerini kullanmış.

"Meghan'la hiç tanışmadık" 

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Lion King filminde Şaman eksantrik bir figür olan Mandrill Rafiki'yi seslendiren ve Güney Afrikalı oyuncu olan John Kani Meghan ile hiç tanışmadığını ve İngiltere galasında olmadığını belirterek Meghan'ı muhtemelen sahte bir 'pas' yaptığı söyledi. Ekipteki diğer Güney Afrikalı ise film müziği bestecisi Hans Zimmer ile birlikte filmim müziklerinden sorumlu olan besteci Lebo M olarak bilinen Lebohang Morake, ancak kadroda yer almıyordu. 

"Sen sadece beyaz bir prensle evlendin"

Meghan Markle'ın evliliğini Nelson Mandela’nın özgürlük mücadelesine benzetmesi Güney Afrika'da tepkiye yol açtı. Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandela (Mandla), Markle'ın bu sözleri karşısında “dilinin tutulduğunu” belirterek, “Dedemin bırakılmasının ardından yapılan kutlamalar 350 yıllık sömürgeciliğin ve Güney Afrika'daki zalim apartheid rejiminin yenilgiye uğratılmasının bir sonucuydu. Sonuçta ikisi aynı şey olamaz. Sen sadece beyaz bir prensle evlendin" dedi. 

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ırkçı apartheid rejimiyle mücadelenin sembol ismi ve ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk siyahi devlet başkanı Nelson Mandela