26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2022 18:32 | Son Güncelleme: 19.10.2022 19:05

George Floyd’un ailesi Kanye West’e 250 milyon dolarlık dava açacak 

ABD'de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd'un ailesi, ölümüne dair iddialarda bulunan Kanye West'e, dava açmaya hazırlanıyor
George Floyd’un ailesi Kanye West’e 250 milyon dolarlık dava açacak 

George Floyd'un ailesi, Kanye West’in bir röportajında Floyd’un ölümü hakkında yanlış iddialarda bulunmasının ardından ünlü rapçiye dava açmaya hazırlanıyor. Ailenin avukatı dün yaptığı açıklamada, taciz, zimmete para geçirme, karalama, duygusal sıkıntıya yol açma suçlamalarıyla West’e 250 bin dolarlık dava açacaklarını açıkladı. Aileyi temsil eden hukuk firmaları  Witherspoon Law Group ve Dixon & Dixon'a göre dava Floyd’un kızı adına annesi Roxie Washington tarafından açılacak.  

Cumartesi günü Drink Champs adlı bir podcast'te West, Floyd'un boynuna dizini bastıran eski polis memury Derek Chauvin'den yüzünden değil aşırı dozda fentanilden öldüğünü iddia etti. Doktor Andrew Baker, Floyd’un ölümünde uyuşturucu kullanımının da bir faktör olduğunu doğruladı. Ancak Floyd’un ölümündeki başlıca nedeni memurlar tarafından vücudunun sıkıştırılmasıydı. 

Programın o bölümü kaldırıldı

Avukatlar, West'in yer aldığı Drink Champs bölümünün Pazartesi günü YouTube ve Revolt TV'den kaldırılmasına rağmen, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından sosyal medya platformlarında izlenmeye ve paylaşılmaya devam ettiğini söyledi. Açıklamada Floyd’un kızının, babasına zarar veren bu sözler nedeniyle yeniden travma geçirdiği belirtildi. 

Son zamanlarda tuhaf davranışlarıyla eleştirilen West, Yahudi karşıtı açıklamalar yaptı ve Black Lives Matter hareketini eleştirdi. West ve Candace Owens, bu ayın başlarında Paris'teki defilesinde üzerinde White Lives Matter yazan tişörtler giydi ve belgeseli The Greatest Lie Ever Satd: George Floyd and the Rise of BLM'nin galasına katıldı. West, Floyd'un ölümüyle ilgili bilgilerini belgeselden almış gibi görünüyor. Drink Champs’in sunucusu N.O.R.E. Pazartesi günü West’i konuk ettiği programı için özür diledi.