20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 21.07.2022 14:43 | Son Güncelleme: 21.07.2022 22:58

Hollywood'un en çok kazanan kadın film yıldızı: Barbie filmi ile Margot Robbie

Margot Robbie'nin Barbie filmi için 12.5 milyon dolara imza attığı ortaya çıktı. Robbie, bu geliriyle Hollywood'un en çok kazanan kadın oyuncusu olsa da ünlü aktörlerle kıyaslandığında sıralamada geride kaldı
Hollywood'un en çok kazanan kadın film yıldızı: Barbie filmi ile Margot Robbie

Akademi ve Altın Küre adaylığı bulunan Avustralyalı aktris Margot Robbie, Greta Gerwig'in Barbie filmi için aldığı maaşıyla resmen Hollywood'un en çok kazanan kadın oyuncusu oldu. Variety'nin haberine göre; 32 yaşındaki yıldıza, merakla beklenen filmde Ryan Gosling ile birlikte rol alması için 12,5 milyon dolar ödendi. 

Robbie en son 2020'de gişe rekorları kıran son filmi Birds Of Prey için 10 milyon dolar almıştı. Gosling'in Barbie filmindeki rol arkadaşıyla aynı maaşı aldığı ve ikilinin Variety'nin Hollywood'un en çok kazananları listesinde 16. sırada yer aldığı açıklandı.

Tom Cruise zirvede

Robbie'nin altında yer alan bir sonraki kadın oyuncu, Enola Holmes 2'deki başrolü için 10 milyon dolar  alan Millie Bobby Brown. Tom Cruise ise gişe rekorları kıran Top Gun: Maverick filmiyle listenin başında yer aldı. 

Devam filminin sadece yıldızı değil aynı zamanda yapımcısı da olan Cruise'un gişe satışlarından, maaşından ve yayın gelirlerinden aldığı paydan 100 milyon dolardan fazla kazanması bekleniyor.

Robbie'nin kazancıyla ilgili haberler Barbie filminin dört ay süren çekimlerinin ardından bu hafta prodüksiyonunun tamamlanmasından günler sonra geldi. Filme adını veren oyuncak bebek serisi Mattel'e dayanan ve merakla beklenen romantik komedi de Robbie Barbie'yi, Gosling ise onun uzun zamandır aşık olduğu Ken'i canlandırıyor. İkili Haziran ayında çekimlerde görüntülenmişti.  Robbie uzun zamandır Barbie'yi beyaz perdede canlandırmak istiyordu ve filmin insanların beklediklerinden çok farklı olacağına söz verdi. 

Robbie “Hayran kitlesini gerçekten onurlandırabilir ve aynı zamanda insanları şaşırtabilir miyiz? Çünkü tüm bunları yapabilir ve insanları üzerine konuşmak için kışkırtabilirsek, o zaman gerçekten tüm işleri tıkırında ilerletmiş oluruz" demişti.

Yaklaşan filmin IMDB'deki özeti: Barbieland'de yaşayan bir oyuncak bebek yeterince mükemmel olmadığı için kovulur ve gerçek dünyada bir maceraya atılır. Barbie oyuncaklarının popüler serisine dayanan bir canlı aksiyon filmi

İşte en çok kazanan film yıldızları

Tom Cruise - 100M + (Top Gun: Maverick)
Will Smith - 35 milyon dolar (Emancipation)
Leonardo DiCaprio - 30 milyon dolar (Killers of the Flower Moon)
Brad Pitt - 30 milyon dolar (Formula 1 Drama)
Dwayne Johnson - 22.5 milyon dolar (Black Adam)
Will Ferrell ve Ryan Reynolds - 20 milyon dolar (Spirited)
Chris Hemsworth - 20 milyon dolar (Extraction 2)
Vin Diesel - 20 milyon dolar (Fast X)
Tom Hardy - 20 milyon dolar (Venom 3)
Joaquin Phoenix - 20 milyon dolar (Joker 2)
Denzel Washington - 20 milyon dolar (The Equalizer 3)
Jason Momoa - 15 milyon dolar (Aquaman and the Lost Kingdom)
Eddie Murphy - 15 milyon dolar (Beverly Hills Cop 4)
Chris Pine - 13 milyon dolar (Star Trek)
Steve Carell - 12.5 milyon dolar (Minions: The Rise of Gru)
Ryan Gosling ve Margot Robbie - 12.5 milyon dolar (Barbie)
Millie Bobby Brown - 10 milyon dolar (Enola Holmes 2)
Timothée Chalamet - 9 milyon dolar (Wonka)
Matt Damon, Robert Downey Jr, ve Emily Blunt - 4 milyon dolar (Oppenheimer)
Daniel Kaluuya - 4 milyon dolar (Nope)
Jamie Lee Curtis - 3.5 milyon dolar (Halloween Ends)
Anya-Taylor Joy - 1.8 milyon dolar (Furiosa)