28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.12.2022 14:00 | Son Güncelleme: 11.12.2022 14:08

İngilizleri yaklaşık yarısı Prens Harry ve Meghan Markle’ın kraliyet unvanlarının alınması gerektiğini düşünüyor

Prens Harry ve Meghan Markle'ın adeta Kraliyet Ailesi'ne savaş açtıkları Netflix belgeseli sonrası yapılan bir anketle İngilizlerin tepkileri ölçüldü. Anket sonuçlarına göre halkın yüzde 42'si çiftin artık unvanlarını kullanmasını istemiyor
İngilizleri yaklaşık yarısı Prens Harry ve Meghan Markle’ın kraliyet unvanlarının alınması gerektiğini düşünüyor

Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Markle’ın Netflix’te yayınlanmaya başlayan belgeselinin yankıları sürüyor. İngiltere’de yeni yapılan bir ankete göre halkının yüzde kırktan fazlası çiftin unvanlarının alınması gerektiği konusunda hemfikir. İngilizlerin neredeyse üçte biri, çiftin Kral Charles'ın taç giyme törenine davet edilmemesi gerektiğine inanıyor. 

Taht sırasından çıkartılmalı

The Mail on Sunday için yapılan anket sonuçlarına göre insanların çoğu Prens Harry'nin Netflix belgeselinin ardından taht sırasından çıkartılması gerektiğini düşünüyor. Ankete katılanların yalnızca yüzde 23 buna katılmıyor. Anket şirketi Find Out Now tarafından yapılan anketin sonuçları farklı yaş gruplarına göre geniş farklılık da gösteriyor. 

65 yaş üstünün yarısından fazlası çiftin unvanlarını kaybetmesi gerektiğini düşünürken 25-34 yaş grubundakilerin sadece yüzde 16'sı bunun gerekli olduğuna inanıyor. Belgeseli izleyen on kişiden dördü, Harry ve Meghan'a karşı daha fazla sempati duymalarına neden olduğunu söylerlerken yüzde 26’sı tam tersi olduğunu belirtti. 

Ayrı bir Deltapoll anketi, çiftin medya tarafından kendilerine haksız muamele edildiği yönündeki görüşüne de meydan okuyor. Yüzde 51'i adil davranıldığını düşünürken, yüzde 31'i haksız muamele gördüğünü düşünüyor.

Bu anket ayrıca, insanların yaklaşık yarısının (yüzde 49) monarşinin Britanya için iyi olduğunu düşündüğünü, yaklaşık üçte ikisinin (yüzde 65) bir monarşide kalınması gerektiğine inandığını ortaya koydu. Find Out Now'un kurucusu Chris Holbrook, "Birleşik Krallık'ta iki milyondan fazla kişi Sussex Dükü ve Düşesi'nin belgeselini izledi. Netflix için reyting kaynağı oldu” dedi.