24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 06:35 | Son Güncelleme: 11.01.2023 09:16

Jerrod Carmichael'ın konuşması Altın Küre'ye damga vurdu: Buradayım çünkü siyahım

Altın Küre Ödülleri'ni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin geçtiğimiz yıllarda ırkçılıkla eleştirilmesinden sonra bu yılki törenin sunuculuğunu Jerrod Carmichael yaptı. Carmichael törenin açılışında yaptığı konuşmasına, "Buradayım Çünkü Siyahım" diyerek başladı
Jerrod Carmichael'ın konuşması Altın Küre'ye damga vurdu: Buradayım çünkü siyahım

Jerrod Carmichael, 80. Altın Küre Ödülleri'nin sunucusu olarak acımasız dürüstlüğü seçti. Carmichael açılış konuşmasına, "Size neden burada olduğumu söyleyeceğim. Buradayım çünkü ben siyahım" diyerek başladı. Bu, Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin etnik çeşitlilik eksikliği ve etik olmayan finansal uygulamalar gibi tartışmalar nedeniyle 2020'de eleştiri yağmuruna tutulmasından bu yana düzenlenen ilk Altın Küre Töreniydi. 

35 yaşındaki komedyen,  “Altın Küre Ödülleri geçen yıl yayınlanmadı. Irkçı bir örgüt olduklarını söylemeyeceğim ama George Floyd ölene kadar tek bir siyahi üyeleri bile yoktu, o yüzden bu bilgiyle ne yaparsanız yapın" sözleriyle devam etti. 

Carmichael daha sonra izleyicilere Altın Küre sunuculuğunu üstlenmeye karar verme sürecini anlattı: Stephen Hill'den bir telefon aldığımda evde çay içiyordum. "Jerrod, 80. Altın Küre'nin yapımcılığını üstleniyorum ve sunucu olmayı kabul edersen benim için bir onur olur" dedi. "Vay canına" dedim. Bir dakika evde nane çayı yapıyorsun ve sonra güç durumdaki bir beyaz organizasyonun siyahi yüzü olmaya davet ediliyorsunuz. Hayat hızla gidiyor! 

Stephen Hill'e de siyah olduğu için teklif geldiğini söylediğini belirten Carmichale, "Stephen bana "Yetenekli olduğun için bu gösteriye sunuculuk yapman isteniyor. Çekici olduğun için bu gösteriye ev sahipliği yapman isteniyor. Bir neslin en büyük komedyenlerinden biri olduğun için bu gösteriye ev sahipliği yapman isteniyor dedi ancak o ne biliyor ki? Stephen da siyah. Şovu sadece Siyah olduğu için yapıyor! Ona neden burada olduğunu da söylemeyecekler!" ifadelerini kullandı. 

"Hiç değişmediklerini varsayarak kabul ettim"

Carmichael konuşmasını şöyle bitirdi: Size karşı dürüst olacağım, hiç değişmediklerini varsayarak bu işi kabul ettim. Altı yeni siyah üye aldıklarını duydum, onları tebrik ederim. Ama burada olmamın nedeni bu değil. Hepiniz için buradayım. Bu odaya bakıyorum ve birçok yetenekli insan görüyorum. Hayran olduğum insanlar.  Kıskandığım insanlar. İnanılmaz sanatçılar olan insanlar. Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin geçmişi ne olursa olsun, bu bizim kutlamamız gereken bir akşam ve bence bu sektör böyle akşamları hak ediyor.