18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.01.2023 06:05 | Son Güncelleme: 11.01.2023 08:16

Ukrayna lideri Zelenskiy'den Altın Küre Ödülleri'ne videolu mesaj

İki Oscar ödüllü aktör Sean Penn, 80.Altın Küre Ödülleri'ne Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'den bir mesaj getirdi. Video mesajında Zelenskiy, "Savaş henüz bitmedi ama gidişat değişiyor. Kimin kazanacağı şimdiden belli oldu. Üçüncü dünya savaşı olmayacak" dedi.
Ukrayna lideri Zelenskiy'den Altın Küre Ödülleri'ne videolu mesaj

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gönderdiği video mesajla 80. Altın Küre Ödülleri'ne hitap etti. Zelenskiy'in mesajını daha önce lidere Oscar ödüllerinden birini hediye eden Sean Penn sundu. 

Penn seyircilere, "Yükselen genç İranlıların öteki dünyaya ait cesaretinden Afganistan'ın her zaman sebat eden kadın hareketine. Hayal kurma özgürlüğünün sadece bir insan lüksü değil, daha çok uğruna savaşılması ve feda edilmesi gereken bir insani ihtiyaç olduğu, belirsiz bir şekilde bize hatırlatılıyor. Hayal kurma özgürlüğü bir mızrak olsaydı eğer bu gece o mızrağın en bilenmiş ucunu temsil eden bir insanı gururla sunarım" dedi.  

Penn'in konuşmasının ardından Zelenskiy, 1944'te Altın Küre'nin başlangıcını hatırlatan kayıtlı bir mesajla izleyicilere seslendi. Zelesnkiy konuşmasında, "İkinci Dünya Savaşı henüz bitmemişti ama gidişat tersine dönmüştü, herkes kimin kazanacağını biliyordu. Önümüzde hala savaşlar ve gözyaşları vardı, o zaman Altın Küre ödülleri 1943'ün en iyi performans gösterenlerini onurlandırmak için ortaya çıktı" sözleriyle başladı.

Zelenskiy mesajında, ortak özgürlük mücadelesi için dünyanın dört bir yanındaki insanlara teşekkür etti. Zelenskiy, "Savaş henüz bitmedi ama gidişat değişiyor. Kimin kazanacağı şimdiden belli oldu. Üçüncü dünya savaşı olmayacak. Ukrayna, topraklarımıza yönelik Rus saldırganlığını durduracak ve bunu tüm özgür dünyada birlikte başaracağız" dedi. Ukrayna lideri yaklaşan zafer gününde herkesin kendisinin ve halkının yanında olmasını istediğini söyledi.