26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 04:27 | Son Güncelleme: 11.01.2023 12:59

80. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu: İşte tüm kazananlar

Bu yıl 80. kez düzenlenen Altın Küre Ödülleri (Golden Globes Awards) sahiplerini buldu. Sinema kategorilerinde The Fabelmans ve The Banshees of Inisherin öne çıkarken üç ödülle gecede en çok ödül alan dizi Abbott Elementary oldu
80. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu: İşte tüm kazananlar

Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin yılın partisi olarak nitelendirdiği Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Oscar'ın habercisi olarak anılan ödüllerin dağıtıldığı tören Jerrod Carmichael'in sunumuyla gerçekleşti. Komedyen Charmichael, törene dair geçen yıl yaşanan tartışmaları kabul ederek başladı sunuculuk için siyahi olduğu için seçildiğini söyledi.

The Fabelmans En İyi Drama Filmi ödülünü alırken, The Banshees of Inisherin, Müzikal/Komedi dalında En İyi Film ödülünü aldı. Ayrıca Steven Spielberg The Fabelmans ile En İyi Yönetmen ödülünü alarak üçüncü Altın Küre'sinin sahibi oldu.

The Banshees of Inisherin'ın senarist-yönetmeni Martin McDonagh En İyi Senaryo ödülünü, Colin Farrell da filmdeki performansıyla Müzikal/Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Film geceden üç ödülle ayrıldı. Gecede drama dalında En İyi Kadın oyuncu ödülü Tar ile Cate Blanchett'ın olurken Everything Everywhere All at Once ile Müzikal/Komedi Filmi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödüllünü Michelle Yeoh kazandı. Austin Butler ise Elvis filmindeki çok konuşulan rolüyle  Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü evine götürdü. 

Everything Everywhere All at Once ile Müzikal/Komedi Filmi dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Ke Huy Quan ilk Altın Küresi'ni kazandı. En İyi Şarkı Hintli gişe rekorları kıran RRR'den Naatu Naatu'ya giderken, Justin Hurwitz Babylon için En İyi Film Müziği ödülünü aldı.

Televizyon tarafında, HBO Max'in House of the Dragon ve ABC'nin Abbott Elementary'si sırasıyla En İyi Drama ve Komedi ödüllerini alarak Abbott Elementary'yi bu gece üç ödül alan tek dizi yaptı. Quinta Brunson En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alırken rol arkadaşı Tyler James Williams da Yardımcı Erkek Oyuncu heykelciğinin sahibi oldu.

Zendaya, HBO'nun Euphoria dizisiyle TV Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alırken, Eylül'deki Emmy ödülünün ardından Jeremy Allen White, FX'in The Bear dizisiyle TV Müzikali/Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

HBO'dan The White Lotus, En İyi Mini Dizi Ödülünü kazandı ve Amanda Seyfried ile Evan Peters, Hulu'nun The Dropout ve Netflix'in Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story için başrol oyuncu ödüllerini aldı. Konuşmasında Ryan Murphy'ye teşekkür eden Peters, "Diziyi izleyen herkese teşekkür etmek istiyorum, yapması zordu, izlemesi zordu ama umarım bundan iyi bir şeyler ortaya çıkmıştır" dedi. Julia Garner, Netflix'in yeni dizisi Ozark ile TV Dizisinde Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

HBO/HBO Max, bu gece dört galibiyetle yayıncılar arasında başı çekti. Searchlight ve Netflix ise üçer ödül aldı. Altın Küre Ödülleri’nde televizyon alanında üstün başarılı gösteren kişilere onurlandırmak için verilen bir ödül olan Carol Burnett Ödülü, Ryan Murphy'ye verildi. 16 kez Altın Küre adayı ve Glee'nin yaratıcısı olan Murphy, bu yıl yaptığı Dahmer dizisiyle yine gündemdeydi. Eddie Murphy, ömür boyu başarı için verilen Cecil B. DeMille ödülünü aldı. Dreamgirls'teki performansıyla altı kez Altın Küre'ye aday gösterildi ve bir kez kazandı. Daha önceki bu ödülü alanlar arasında Tom Hanks, Oprah Winfrey ve Meryl Streep yer alıyor.

İşte gecenin tüm kazananları:

En İyi Sinema Filmi – Drama
The Fabelmans

En İyi Sinema Filmi – Müzikal veya komedi
The Fabelmans

En İyi Televizyon Dizisi – Drama
House of Dragon

En İyi Televizyon Dizisi – Müzikal veya komedi
Abbott Elementary

En İyi Erkek Oyuncu - Drama dizisi
Kevin Costner, Yellowstone

En İyi Mini Dizi
The White Lotus, HBO Max

En İyi Erkek Oyuncu - Mini dizi
Evan Peters, Monster: The Jeffrey Dahmer Story

En İyi Kadın Oyuncu - Mini dizi
Amanda Seyfried, The Dropout

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Mini dizi
Jennifer Coolidge, The White Lotus

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Mini dizi
Paul Walter Houser, Black Bird

En İyi Yönetmen - Sinema filmi
Steven Spielberg, Black Bird

En İyi Senaryo – Sinema filmi
Martin McDonagh, The Banshees of Inisherin

Yabancı Dilde En İyi Film
Arjantin, 1985

En İyi Kadın Oyuncu - Drama filmi
Cate Blanchett, Tar

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Televizyon dizisi
Julia Garner, Ozark

En İyi Kadın Oyuncu - Drama dizisi
Zendaya, Euphoria

En İyi Erkek Oyuncu - Drama filmi
Austin Butler, Elvis

En İyi Sinema Filmi – Animasyon
Guillermo del Toro'nun Pinokyo'su

En İyi Kadın Oyuncu – Müzikal veya komedi (Film)
Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once

En İyi Erkek Oyuncu – Müzikal veya komedi (Film)
Colin Farrell, The Banshees of Inisherin

En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya komedi (Televizyon)
Quinta Brunson, Abbott Elementary

En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya komedi (Televizyon)
Jeremy Allen White, Ayı

En İyi Orijinal Şarkı 
Naatu Naatu, RRR

En İyi Orijinal Müzik
Justin Hurwitz, Babil

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Televizyon)
Tyler James Williams, Abbott Elementary

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Sinema)
Angela Bassett, Black Panther: Wakanda Forever

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Sinema)
Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once