04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.07.2022 13:41 | Son Güncelleme: 02.07.2022 14:00

Jerry Hall, Rupert Murdoch'a boşanma davası açtı

Bir süre önce ayrılacakları konuşulan Rupert Murdoch ve Jerry Hall çifti boşanmak için ilk adımı attı. Hall, California'da boşanma davası açtı. Buna rağmen Hall'un bazı arkadaşlarına, eşini hala çok sevdiğini ve çocukları yüzünden ayrıldıklarını söylediği öne sürüldü
Jerry Hall, Rupert Murdoch'a boşanma davası açtı

Jerry Hall, ABD'nin California eyaletinde bir mahkemede medya devi Rupert Murdoch'a boşanma davası açtı. Mahkemeye sunulan dilekçede, altı yıldır evli olan çift arasında “uzlaşmaz farklılıklar” olduğu belirtildi. 

Model ve oyuncu Hall, Murdoch'un serveti tam olarak tespit edildiğinde bunun değişebileceğini söyleyerek nafaka talebinde bulundu. Bu, 91 yaşındaki Murdoch'ın dördüncü boşanması olacak. 66 yaşındaki Hall, daha önce Rolling Stones solisti Mick Jagger'la uzun yıllar birlikteydi.

"Onu hala seviyorum"

Boşanma davasını açan Hall'un bir arkadaşına, Murdoch’u hala sevdiğini ve evliliklerinin aniden sona erdiği için kalbinin kırık olduğunu anlattığı öne sürüldü. Ayrıca Hall, boşanmaya dahil olacak "tüm ayrı mülk varlıklarının ve borçlarının tam niteliğinden ve kapsamından habersiz" olduğunu iddia etti. Murdoch'un mahkeme evraklarına yanıt vermek için 30 günü var.

"Evliliği bozulduğu için çocukları suçluyor"

Çifte yakın bazı kaynaklar, ikili arasındaki sorunların pandemi döneminde başladığını aktardı. Buna göre yaşlı eşini Covid riskinden korumak isteyen Hall, bir bekçilik rolü üstlendi. Şimdiyse Hall o dönemki davranışlarının, kocasının ailesi tarafından yanlış yorumlandığını düşünüyor. Buna göre Hall, Murdoch ve çocuklarının iletişimini kesmekle suçlandığına inanıyor.  Bir kaynak, “Evliliği bozulduğu için çocukları suçluyor. Jerry’nin babalarını ondan sakladığını düşündüler” dedi.

ABD medyası, ayrılığın aileye yakın olanlar için sürpriz olduğunu söylemişti. ABD’de Fox News ve Wall Street Journal, Birleşik Krallık’ta The Sun ve The Times gibi büyük yayınları kontrol eden News Corporation imparatorluğunun yöneticisi Murdoch’un yeni karısına daha fazla zaman ayırdığı konuşuluyordu. Milyarder evlendiği sırada Twitter'da "dünyanın en şanslı ve en mutlu adamı" olduğunu ve platformda paylaşım yapmayı bırakacağını duyurmuştu.

2018'de büyük oğlu Lachlan, Fox Corp'un CEO'su olarak Murdoch’ın varisi seçildi. Murdoch ayrıca 21st Century Fox'un çoğunu Walt Disney Company'ye sattı. Çift ayrıca birkaç kez halk arasında birlikte görüntülendi. New York Times’a göre geçen yıl 90. doğum günü partisinde Hall, eşinin üzerine titrerken görüldü.  

Teksaslı modelin uzun yıllar birlikte olduğu Mick Jagger’dan dört çocuğu var. Çift, 1990 yılında Endonezya'nın Bali kentinde bir Hindu düğününde evlenmişti. Evlilik, on yıldan kısa bir süre sonra, Londra Yüksek Adalet Mahkemesi'nde iptal edildi ve mahkeme, evliliğin İngiliz veya Endonezya yasalarına göre hiçbir zaman yasal olmadığına karar verdi.

Murdoch daha önce 1956'dan 1967'ye kadar Avustralyalı uçuş görevlisi Patricia Booker ile evliydi; 1967'den 1999'a kadar İskoç asıllı gazeteci Anna Mann; ve 1999'dan 2014'e kadar Çin doğumlu girişimci Wendi Deng. Medya patronunun 6 çocuğu var. 

(Kaynak: BBC, DailyMail)