26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2022 09:33 | Son Güncelleme: 18.10.2022 14:47

Karadağ ve Kuzey Makedonya maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Eurovision'dan çekildi

Karadağ ve Kuzey Makedonya, gelecek sene İngiltere'de yapılacak olan Eurovision'a artan maliyetler nedeniyle katılmayacaklarını açıkladı
Karadağ ve Kuzey Makedonya maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Eurovision'dan çekildi

Karadağ ve Kuzey Makedonya,  2023 yılında İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’ndan çekildi.

Karadağ'ın kamu yayıncısı Karadağ Radyo Televizyon (RTCG) tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılım maliyetlerinin artması ve sponsorların ilgisizliği nedeniyle Karadağ'ın yarışmadan çekildiği ifade edilerek, “Bu nedenle kaynakları mevcut ve planlanan ulusal projelerin finansmanına yönlendirmeye karar verdik" denildi. Kuzey Makedonya'nın kamu yayıncısı Makedonya Radyo Televizyon (MRT) tarafından yapılan açıklamada ise, katılım için artan kayıt ücretinin yanı sıra Kuzey Makedonya'daki enerji krizi nedeniyle yarışmadan çekilme kararı alındığı belirtildi.

 Şarkı yarışmasına katılan ülkelerin yayıncılarından normalde 5 milyon sterlin’e yakın bir ödeme talep ediliyor fakat net rakamlar kamuoyunun bilgisine sunulmuyor. Geçtiğimiz yıl İtalya’da düzenlenen Eurovision'u Ukrayna kazandı. Ukrayna’da yapılması planlanan yarışmanın savaş nedeniyle İngiltere’de düzenlenmesi kararı alınmıştı.