06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 15:16 | Son Güncelleme: 04.08.2023 17:35

Kavurucu sıcaklarda bira esintili deodorant (biradorant) işe yarar mı?

İskoçya merkezli çokuluslu bira firması BrewDog ile doğal deodorantlar üreten Fussy adlı şirketin ortak ürettiği bira esintili deodorantın kullanım deneyimi İngiliz medyasına konu oldu
Kavurucu sıcaklarda bira esintili deodorant (biradorant) işe yarar mı?

Bira üreten ve birçok noktada pub’ları bulunan Brew Dog ile yeniden doldurabilir deodorant üretimi yapan Fussy, bu yıl başında biradan ilham alan bir deodorant hazırlamak üzere güçlerini birleştirdi. Bira esintili roll-on deodorantlar, Brew Dog’un ürettiği Punk IPA’ların leziz notalarını sunmayı ve İngiliz erkeklerinin üstünde koyu, şerbetçiotumsu ve tropik bir koku bırakmayı hedefliyor.

Deodorantı sürüp bir gün geçirdi

İngiliz Daily Star gazetesinin yaşam haberleri yapan muhabiri Katei-Ann Gupwell de 'biradorant' olarak anılan deodarantın erkeklerin güzel kokmasını sağlayıp sağlamadığını anlamak için kolları sıvadı. Deodorantı kullanarak bir gün geçiren Gupwell, ‘’Sonuç beni biraz şaşırttı’’ diyor. Normalde roll-on deodorant kullanmadığını aktaran gazeteci, deneyimini şöyle aktardı:

* Biranın hafif esintisini biraz aldım fakat biri üzerime bir bardak bira dökülmüş gibi de hissetmedim. Daha çok sıcak bir günde bira şişesini açtığınızda burnunuza gelen o ferahlatıcısı kokuyu düşünün.

* Paketi üzerinde az miktarda ananas ve greyfurt bulunduğu yazıyor, ki siz de bunu fark edebilirsiniz. Koku ferahlatıcı, keskin ve gün boyunca koku sizinle kalıyor.

* Tüm gün gezdim ve hiç kötü koktuğumu hissetmedim. Terlememek için uğraşan bir kadınsanız denemeye değer. Gün boyunca tekrar kullanmanıza gerek yok ve 12 saati aşkın kokusu gitmiyor.