08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.09.2022 15:01 | Son Güncelleme: 19.09.2022 15:18

Kraliçe Elizabeth'in yeni bir portresi yayınlandı

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in bugün gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Kraliyet Ailesi tarafından kraliçenin daha önce görülmemiş bir portresi yayınlandı
Kraliçe Elizabeth'in yeni bir portresi yayınlandı

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreni bugün gerçekleşecek. Cenaze töreni öncesi Kraliçe'nin daha önce hiç görülmemiş bir portresi yayınlandı. Kraliyet ailesinin resmi Instagram hesabından yayınlanan portre Kraliçe'nin platinum jübilesini kutlamak için çekildi. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi cenaze töreni, dünya genelinden çok sayıda üst düzey devlet yetkilisinin katılımıyla tarihi Westminster Abbey Kilisesi'nde yapıldı.

Yaklaşık 2000 bin davetlinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde, ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska başta olmak üzere 500'e yakın dünya lideri ve üst düzey isim yer aldı.